Έρωτας: Τον θέλω αλλά φοβάμαι να του το δείξω!

Η 21χρονη Μαρία ρωτά

Θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας τις ανησυχίες μου! Νομίζω ότι χάνω τον εαυτό μου! Δε μπορώ να συγκεντρωθώ! Ένα παιδί από το χωρίο οπού πάω διακοπές έχει εκδηλώσει το ενδιαφέρον του για εμένα και νομίζω πως και εμένα μου αρέσει αλλά έφυγα και δεν πρόλαβα να του το δείξω!

Δεν έχουμε επικοινωνία μέσω social media και δεν ξέρω πώς να τον πλησιάσω! Η μόνη περίπτωση είναι να ξαναπάω στο χωρίο αλλά έχω αρκετό καιρό μπροστά μου και σαφώς όταν πάω πάλι δε θα μπορέσω, γιατί είμαι αρκετά κλειστή .Σημειωτέον ότι δεν έχω άλλες προγενέστερες εμπειρίες!

Στο ερώτημα απαντά η Ψυχολόγος Γεωργία Καλτσίδου:

Αγαπητή αναγνώστρια,

το μήνυμα σας περιλαμβάνει το μοίρασμα σας για όλα όσα νιώθετε γι’ αυτό το άτομο, αλλά και κάποια προσωπική σας «δυσκολία» να επικοινωνήσετε όλα όσα νιώθετε. Καταλαβαίνω ότι είστε τόσο πολύ ενθουσιασμένη με αυτό το παιδί, ανυπομονείτε να τον ξαναδείτε και να προλάβετε αυτή την φορά να του επικοινωνήσετε το ενδιαφέρον σας και τα συναισθήματα σας.

Από την άλλη μεριά, υπάρχει μέσα σας κάποια ανησυχία για το πώς θα έρθετε κοντά του και κάπως αμφισβητείτε τον εαυτό σας ως προς το κατά πόσο θα το καταφέρετε, γνωρίζοντας ότι είστε κλειστή σαν άνθρωπος και είναι η πρώτη σας εμπειρία με κάποιο αγόρι.

Με αφορμή αυτό το, μοιάζει σαν κάτι να αλλάζει μέσα σας και να προκύπτει μία ανάγκη να μάθετε το πώς να επικοινωνείτε ερωτικά ως πλέον, τα συναισθήματα σας. Κάτι που ίσως είναι καινούριο και άγνωστο.

Πολλές φορές, επίσης, οι άνθρωποι νιώθουν άγχος και φόβο γιατί έχουν πολλές για κάτι.

Η δική μου προτροπή είναι να είστε σε επαφή με όλα όσα νιώθετε και να δοκιμάσετε να του μιλήσετε όταν και αν νιώσετε έτοιμη. Καθώς έχει περάσει κάποιο διάστημα, όταν βρείτε την ευκαιρία να τον συναντήσετε μπορείτε να δείτε μέσα σας αν συνεχίζετε να νιώθετε το ίδιο, και φυσικά αν και εκείνος έχει την ίδια πρόθεση.

Ο φόβος και το άγχος είναι κάτι πολύ κοινό για όλες τις γυναίκες-ανοιχτές και κλειστές σε χαρακτήρα- πριν από το πρώτο ραντεβού. Ίσως κάποια φίλη σας, με την οποία νιώθετε κοντά, να μπορεί να σας βοηθήσει μοιραζόμενη τη δική της εμπειρία.

Ελπίζω να σας βοήθησα!

Γεωργία Καλτσίδου
Ψυχολόγος
Ειδίκευση στην Κλινική & Κοινωνική Ψυχολογία Εξαρτήσεων & Ψυχοκοινωνικών Προβλημάτων

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Έχει άρωμα ο έρωτας;

Κεραυνοβόλος έρωτας: Ποιες είναι οι παγίδες του;

Μήπως έχω αρχίσει να τον ερωτεύομαι;

sxeseis-teen

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: