Έρωτας στο εξωτερικό: Όταν ο άνδρας γνωρίζει μια άλλη γυναίκα

Αντιμετωπίζω πρόβλημα με τον σύζυγο. Σε κάποια επαγγελματικά ταξίδια που έκανε στο εξωτερικό, γνώρισε μια άλλη γυναίκα, αναπτύχθηκε μεταξύ τους ένα φλερτ και από ότι μου είπε, ένας έρωτας που δεν άφησαν να προχωρήσει λόγω του ότι ήταν και οι δύο παντρεμένοι.

Προσπάθησαν να γνωριστούν οι δύο οικογένειες και να αναπτύξουμε όλοι φιλικές σχέσεις κάτι που δεν κατέστη δυνατόν γιατί συνεχώς προκαλούνταν παρεξηγήσεις λόγω του δεσίματος τους. Ούτε εγώ ούτε ο σύζυγος της άλλης γυναίκας αισθανόμασταν άνετα με αυτή την φιλία που όπως ισχυρίστηκαν ότι είχαν.

Θέλει να είναι μαζί μου αλλά εγώ έχω υποψίες

Και που συνέχεια μας έλεγαν ότι δεν μπορούν να σταματήσουν να μιλούν γιατί αγαπάνε πολύ ο ένας τον άλλον παρά τις προσπάθειες που έγιναν, φιλικά πάντα όπως έλεγαν. Εγώ έχω αμφιβολίες για το είδος αυτής της «φιλίας» και αν όντως δεν προχώρησαν στο σeξ.

Ο σύζυγος μου είπε ότι θέλει να είναι μαζί μου και ότι θα κόψει σιγά σιγά αυτή τη φιλική σχέση. Παρόλα αυτά εγώ έχω ακόμα υποψίες ότι έχουν κάνει έρωτα. Πώς θα ξαναεμπιστευτώ τον σύζυγό μου ότι δεν θα ξανασμίξει μαζί της αν ξαναπάει ταξίδι και τη συναντήσει; Όταν θα φεύγει ταξίδι εγώ θα υποφέρω. Πώς να το ξεπεράσω όλο αυτό;

Στο ερώτημα απαντά η Γνωσιακή Συμπεριφοριστική Ψυχοθεραπεύτρια Νάσια Σκαμπαρδώνη

Αγαπητή αναγνώστρια,

Αυτό που σας ανησυχεί από αυτά που διαβάζουμε είναι το πώς θα διαχειριστείτε το δικό σας δυσάρεστο συναίσθημα όταν και αν ο σύζυγός σας ξαναπάει εξωτερικό και θα συναντηθεί με αυτή τη γυναίκα. Εγώ θα επικεντρώσω την προσοχή σας στο εξής: την προσοχή του συζύγου σας τράβηξε μια άλλη γυναίκα και ουσιαστικά αυτό είναι που σας δημιουργεί ανασφάλεια και σας αναστάτωσε.

Σε αυτήν την περίπτωση λοιπόν, καλό θα είναι να εντοπίσετε γιατί μπορεί να συνέβη αυτό. Ένας ισχυρός συναισθηματικός δεσμός είναι αυτός που κρατάει δεμένη μια σχέση, και δεν αφήνει να χαθεί το ενδιαφέρον. Για να τραβήξει την προσοχή ένα τρίτο άτομο ενδεχομένως να έχετε απομακρυνθεί σε αρκετά σημεία με τον σύζυγό σας και προσπάθησε να καλύψει ένα κενό του ακόμη και πλατωνικά.

Προσπαθήστε να τον ακούσετε

Αυτό που προέχει για να προστατέψετε τη σχέση σας δεν είναι να του «απαγορεύσετε» να κάνει κάτι αλλά να μην θέλει ο ίδιος και να μην έχει αυτή την ανάγκη. Συζητήστε το μαζί του, μιλήστε του ανοιχτά για την ανασφάλειά σας και ότι η εμπιστοσύνη σας έχει κλονιστεί, προσπαθήστε να τον ακούσετε για το πως νιώθει κι αν του λείπει κάτι από το κομμάτι της σχέσης σας.

Εσείς από την πλευρά σας, επιδιώξετε να αφιερώσετε χρόνο στη σχέση σας. Αναρωτιέμαι, κάνετε πια πράγματα μαζί ως ζευγάρι; Έχετε πια τις ίδιες ανάγκες; Η χαλάρωσή σας περιέχει πράγματα που κάνετε από κοινού; Η σeξουαλική σας ζωή πως είναι; Υπάρχει ποιοτικός χρόνος μεταξύ σας; Αν δώσετε απαντήσεις σε αυτά μαζί, και βρείτε λύσεις, τότε θεωρώ πως δεν θα σας ανησυχεί πια το πότε θα ξαναφύγει για ταξίδι

Νάσια Σκαμπαρδώνη
Γνωσιακή Συμπεριφοριστική Ψυχοθεραπεύτρια
Διαταραχές άγχους
nasiask@hotmail.com
6944606204
Στρατηγού Μακρυγιάννη 36 και 25ης Μαρτίου, Γέρακας, Αθήνα, 153 44

Ο έρωτας στα της οικονομικής κρίσης: Θέλει να βρει δουλειά στο εξωτερικό, τι να κάνω;

sxeseis-teen

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: