Ερήμωσε χωριό της Κρήτης: Πέθανε ο τελευταίος του κάτοικος

Σε ηλικία 80 ετών έφυγε από τη ζωή το πρωί της Πέμπτης και ο τελευταίος κάτοικος του ορεινού οικισμού πάνω Περβολάκια στην Σητεία.

Το χωριό ήταν ερημωμένο εδώ και χρόνια, με μοναδικό κάτοικο τον 80χρονο, ο οποίος δεν ήθελε να εγκαταλείψει τον τόπο του. Εκεί γεννήθηκε, εκεί μεγάλωσε, δεν μπορούσε κανείς να τον πείσει να φύγει.

Ακόμα και όταν όλοι οι υπόλοιποι κάτοικοι μετακόμισαν σε έναν νέο οικισμό, τα Κάτω Περβολάκια, όπου οι συνθήκες διαβίωσης ήταν καλύτερες, ο 80χρονος δεν τους ακολούθησε.

Ο ηλικιωμένος εντοπίστηκε νεκρός στο σπίτι του το πρωί της Πέμπτης από τις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Σητείας. Συγκεκριμένα, η κοινωνική λειτουργός και η καθαρίστρια του δήμου ήταν εκείνες που τον βρήκαν νεκρό και ειδοποίησαν τις αρχές.

Κατά την αυτοψία που διενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Σητείας, σε διπλανό χώρο της μισοερειπωμενης οικίας βρέθηκαν 2 χειροβομβίδες και, όπως ήταν φυσικό, προκλήθηκε αναστάτωση. Αμέσως, εκκενώθηκε ο χώρος και πυροτεχνουργός της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου μετέβη άμεσα στο σημείο όπου και διαπίστωσε ότι πρόκειται για 2 αγγλικές αμυντικές χειροβομβίδες Mills, χωρίς όμως πυροκροτητές.

Πρόκειται για χειροβομβίδες του Β’ παγκοσμίου πολέμου από τις οποίες έχουν βρεθεί και στο παρελθόν σε πολλές περιοχές της Ελλάδος και ιδιαίτερα της ορεινής Κρήτης. Οι χειροβομβίδες παραδόθηκαν στον αρμόδιο πυροτεχνουργό για καταστροφή.

Η σωρός του ηλικιωμένου μεταφέρθηκε στο ΠαΓΝΗ για τη διενέργεια νεκροψίας νεκροτομής. Με ενέργειες του Δήμου Σητείας ο ηλικιωμένος θα ταφεί σε δημοτικό τάφο.

Το χωριό βρίσκεται ανάμεσα στο Φαράγγι των Περβολακίων (ή του Καψά) και στη Μονή Καψά. Το φαράγγι έχει μήκος 3,5 χλμ και καταλήγει στο χωριό Περβολάκια απ’ όπου πήρε και το όνομά του. Μπορεί να μην είναι διάσημο όπως άλλα φαράγγια, είναι όμως πανέμορφο και αντικατοπτρίζει την κρητική άγρια ομορφιά. Το φαράγγι έχει ενταχθεί στο δίκτυο Νατούρα 2000 και παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον.

ellada

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: