Εργαζόμενοι στον ΟΛΠ: Παράνομη η σύμβαση παραχώρησης

Οι δύο συνδικαλιστικές οργανώσεις των εργαζομένων σημειώνουν ότι στην Σύμβαση Παραχώρησης του ΤΑΙΠΕΔ στο Δ.Σ. του ΟΛΠ αναφέρεται ψευδώς ότι υπήρξε θεσμοθετημένος διάλογος

Η σύμβαση παραχώρησης μεταξύ ελληνικού δημοσίου και ΟΛΠ, με βάση την οποία κατατέθηκαν οι οικονομικές προσφορές, στερείται παντελώς νομιμότητας, υποστηρίζουν σε κοινή ανακοίνωσή τους η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ) και η Ένωση Λιμενεργατών του ΟΛΠ.

Οι δύο συνδικαλιστικές οργανώσεις των εργαζομένων σημειώνουν επίσης ότι στην Σύμβαση Παραχώρησης που είχε καταθέσει επισήμως το ΤΑΙΠΕΔ στο διοικητικό συμβούλιο του ΟΛΠ και συγκεκριμένα στην παρ. στ’, αναφέρεται ψευδώς, ότι υπήρξε θεσμοθετημένος διάλογος και ότι δήθεν αυτός κατέληξε σε οριστικοποίηση της παρούσας σύμβασης.

Η ΟΜΥΛΕ και η Ένωση Λιμενεργατών, αναφέρουν εξάλλου ότι με αφορμή περίεργη φάρσα περί τοποθέτησης βόμβας στο κτίριο του ΟΛΠ και έρευνας από την αστυνομία, ο εκπρόσωπος του ΤΑΙΠΕΔ βρήκε την ευκαιρία να αποχωρήσει από το διοικητικό συμβούλιο του Οργανισμού, ενώ όλα τα μέλη ήταν παρόντα ή είχαν καταθέσει νόμιμες εξουσιοδοτήσεις.

Τονίζουν επίσης, ότι τα υπόλοιπα μέλη του διοικητικού συμβουλίου αποφάνθηκαν ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της αλληλογραφίας μεταξύ ελληνικού δημοσίου και ΟΛΠ, δεν έχει τηρηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία αναδιαπραγμάτευσης της σύμβασης παραχώρησης, και η αυριανή κατάθεση προσφορών για τον πλειοψηφικό πακέτο του Οργανισμού, βρίσκεται στον αέρα.

Τέλος, οι δύο οργανώσεις υπογραμμίζουν ότι οι εργαζόμενοι θα εντείνουν τον αγώνα τους για την αποτροπή της επιχειρούμενης πώλησης του ΟΛΠ.

Πηγή: protothema.gr

ellada

Tags: , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: