Έργα ύψους 7,6 εκατ. ευρώ στο Ηράκλειο

Σαράντα δημόσια έργα ύψους 7.653.000 ευρώ εντάσσονται για χρηματοδότηση στο πρόγραμμα Leader της Αναπτυξιακής Ηρακλείου με απόφαση του περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη.

Τα εν λόγω έργα αφορούν σε αναπλάσεις οικισμών, διαμορφώσεις μονοπατιών-διαδρομών, δράσεις προστασίας του Περιβάλλοντος, υποδομές Υγείας και κοινωνικής πρόνοιας, υποδομές -δράσεις Πολιτισμού-Αθλητισμού.

Όπως αναφέρει το cretalive.gr, τα έργα υποβλήθηκαν στο πλαίσιο της 1ης προκήρυξης του προγράμματος που εξέδωσε η Αναπτυξιακή Ηρακλείου σε συνεργασία με την Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Κρήτης.

Να αναφέρουμε ότι όλα τα έργα είναι τοπικού χαρακτήρα, ενώ θα ακολουθήσουν οι εντάξεις δημοσίων έργων των προγραμμάτων Leader που διαχειρίζονται οι υπόλοιπες Αναπτυξιακές εταιρείες Κρήτης (ΑΚΟΜ — Ψηλορείτης ΑΕ, ΟΑΚ — Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης και Αναπτυξιακή Λασιθίου) και θα αφορούν στην ενδοχώρα των υπολοίπων περιφερειακών ενοτήτων.

Κατα την υπογραφή των εντάξεων στην Περιφέρεια Κρήτης, ο περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης αλλά και οι παριστάμενοι, ο πρόεδρος της Αναπτυξιακής Μανόλης Κοκοσάλης, ο διευθυντης Γιώργος Μαυρογιάννης, η προϊσταμένη της Διαχειριστικής Αρχής Μαρία Κασωτάκη και ο προϊστάμενος της μονάδας Α της Διαχειριστικής Αρχής Γιάννης Μπαλαντινάκης, εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για την ολοκλήρωση της διαδικασίας αξιολόγησης και ένταξης των δημοσίων έργων του Leader Ηρακλείου και ευχαρίστησαν όλους όσους συνέβαλαν στην όλη διαδικασία.

ellada

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: