Έρευνα: Πόσο συχνά κάνουν sexting οι παντρεμένοι;

Σύμφωνα με μια νέα μελέτη, τα παντρεμένα ζευγάρια

χρησιμοποιούν την αποστολή μηνυμάτων σeξουαλικού περιεχομένου, το επονομαζόμενο sexting. 

Οι παντρεμένοι, όμως, αναφέρουν το sexting σε σημαντικά μικρότερη συχνότητα από τους νεαρούς ενήλικες, ενώ παράλληλα, προτιμούν στην ανταλλαγή οικείων μηνυμάτων και όχι τόσο την αποστολή γυμνών ή ημίγuμνωνφωτογραφιών.

Η νέα μελέτη λοιπόν που δημοσιεύτηκε πρόσφατα σε έγκυρο επιστημονικό περιοδικό με τίτλο « Sexting στα παντρεμένα ζευγάρια: ποιοι το κάνουν και αν αυτοί που το κάνουν είναι περισσότερο ευτυχισμένοι», είχε ως σκοπό να εξετάσει περεταίρω το σύνδεσμο ανάμεσα στο sexting και την ικανοποίηση ή την αμφιθυμία που προέρχεται από τη σχέση.

Οι ερευνητές, επίσης, επισήμαναν συγκεκριμένα τη διάκριση ανάμεσα στα αισθησιακά μηνύματα και την αποστολή σeξουαλικών φωτογραφιών ως προς την επίδραση τους στην ποιότητα της σχέσης, όπως αυτή είναι αντιληπτή από τους άνδρες, σε σύγκριση με την αντίληψη των γυναικών, οι οποίες μπορεί να έχουν χαμηλά ή υψηλά επίπεδα άγχους, προσκόλλησης ή αποφυγής.

Προηγούμενες μελέτες έχουν δείξει πως το sexting μπορεί να λειτουργήσει ως θεραπευτικό μέσο για τα παντρεμένα ζευγάρια με σκοπό την τόνωση της οικειότητας. Η νέα μελέτη όμως, επισημαίνει ότι το sexting μπορεί ακόμα να γίνεται αντιληπτό σαν ένα εργαλείο για αυτούς που νιώθουν λιγότερο ασφαλείς μέσα στη σχέση.

Πηγή: medicalnewstoday

seleo.gr-Lifestyle

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: