Έρευνα: Αυτά είναι τα εξωτερικά χαρακτηριστικά που έχουν οι άπιστοι άνδρες

Νέα έρευνα ισχυρίζεται ότι οι άπιστοι άνδρες “φαίνονται”, εξαιτίας κάποιων πολύ συγκεκριμένων χαρακτηριστικών του προσώπου τους.

Συγκεκριμένα, οι ειδικοί που εκπόνησαν την μελέτη διαπίστωσαν ότι οι άνδρες με πιο αρρενωπά χαρακτηριστικά, δεν έχουν μόνο την «εικόνα» του μουρντάρη, έχουν και την χάρη.

Τα συγκεκριμένα άτομα που συμμετείχαν στην έρευνα και επελέγησαν από άνδρες και γυναίκες ως «δυνητικά πιο άπιστα», παραδέχτηκαν ότι έχουν την τάση να φλερτάρουν με άλλες γυναίκες, ακόμα και όταν εκείνες έχουν σχέση.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η αυθόρμητη «καχυποψία» που συνοδεύει άνδρες με αρρενωπά χαρακτηριστικά, όπως το “θεληματικό” πηγούνι, τα λεπτά χείλη και τα έντονα φρύδια, είναι μάλλον δικαιολογημένη.

Τα σημάδια που… προστατεύουν τις γυναίκες

Η καχυποψία αυτή μπορεί να καλλιεργήθηκε μέσα από αιώνες εξέλιξης, με σκοπό να προστατεύει τις γυναίκες από αναξιόπιστους συντρόφους και να «ειδοποιεί» τους άνδρες ότι ένας… πιθανός αντίζηλος είναι κοντά.

Να αναφέρουμε ότι τα αποτελέσματα της μελέτης δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό Royal Society Open Science. Οι ερευνητές ζήτησαν από τους συμμετέχοντες να αξιολογήσουν τις φωτογραφίες 189 λευκών, ετεροφυλόφιλων ενηλίκων, που είχαν προηγουμένως αποκαλύψει εάν ενδίδουν ή όχι στην απιστία.

Συνολικά 293 άνδρες και 472 γυναίκες εξέτασαν τις φωτογραφίες γυναικών, ενώ 299 άνδρες και 452 γυναίκες εξέτασαν τις φωτογραφίες ανδρών. Στη συνέχεια τους ζητήθηκε να βαθμολογήσουν τους εικονιζόμενους από το 1 μέχρι το 10, ως προς την πιθανότητα που τους «δίνουν» να απατούν τον/την σύντροφό τους.

Τι ισχύει για τις γυναίκες

Για τις γυναίκες, οι επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους δεν προδίδουν αυτήν την τάση. Η χρήση μακιγιάζ εξάλλου από πολλές γυναίκες και άλλες αισθητικές παρεμβάσεις στην όψη τους θα «κάλυπταν» κάποιο αποκαλυπτικό σημάδι, ακόμα κι αν αυτό υπήρχε.

Οι «προβλέψεις» των συμμετεχόντων για τους άνδρες, όμως, ήταν αρκετά επιτυχημένες. Τα κριτήρια δε με τα οποία άνδρες και γυναίκες «επέλεξαν» τους πρωταθλητές της απιστίας, είχαν να κάνουν σε μεγάλο βαθμό με την αρρενωπότητα που εξέπεμπε η εμφάνισή τους.

Καθώς το εύρος της έρευνας είναι ακόμα περιορισμένο και η απιστία ένα σύνθετο φαινόμενο, καλό θα ήταν οι γυναίκες να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους και να μην ξεσπάσουν με οργή στον σύντροφό τους, απλά και μόνο γιατί έχει κάποια από αυτά τα χαρακτηριστικά!

viral

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: