Έρευνα: 65.000.000 χρόνια μικρότερο σε ηλικία είναι το φεγγάρι

Νέα εκτίμηση σχετικά με την της σελήνης από ερευνητές

Έρευνα: 65.000.000 χρόνια μικρότερο σε ηλικία είναι το φεγγάρι  μικρότερη υπολογίζεται πλέον η ηλικία για το σύμφωνα με νέες έρευνες που βασίζονται σε ένα ακριβέστερο γεωλογικό ρολόι.Συγκεκριμένα η πρόσκρουση στη Γη ενός μεγάλου ουράνιου σώματος εκτόξευσε μεγάλες ποσότητες υλικών στο διάστημα, από όπου σταδιακά δημιουργήθηκε η .

Το γεγονός που αποτέλεσε την αρχή της δημιουργίας του συνέβη 95 εκατομμύρια χρόνια μετά τη δημιουργία του ηλιακού μας συστήματος και όχι 30 έως 40 εκατομμύρια χρόνια, που μέχρι τώρα πιστεύαμε. Το ηλιακό μας σύστημα εκτιμάται ότι δημιουργήθηκε πριν από 4,58 δισεκατομμύρια χρόνια, συνεπώς το φεγγάρι άρχισε να δημιουργείται πριν από περίπου 4,48 δισεκατομμύρια χρόνια.

Χαρακτηριστική είναι η αναφορά του αστρονόμου από το Ινστιτούτο Επιστημών Κάρνεγκι της Ουάσιγκτον: «Πιστεύουμε ότι το μεγαλύτερο μέρος από αυτό που κτύπησε τη Γη και τελικά δημιούργησε το φεγγάρι, έμεινε στη Γη. Ένα μικρό τμήμα του, μαζί με μερικά από τη Γη, εκτοξεύτηκαν στο διάστημα και σχημάτισαν τη Σελήνη».

Οι ερευνητές από ,Γερμανία και , με επικεφαλής τον Σεθ Τζάκομπσον του Αστεροσκοπείου της Κυανής Ακτής στη Νίκαια, έκαναν τη δημοσίευση στο περιοδικό .

Tags: , , , , , , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: