Ερντογάν: Θα εξετάσουμε τις κινήσεις Μητσοτάκη – Τι είπε για τους S-400

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε πρόσφατες δηλώσεις του, είπε ότι η Τουρκία αναμένει να δει τις πρώτες κινήσεις της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, ενώ παράλληλα εξέφρασε την ελπίδα πως θα υπάρξει βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων.

Όπως μετέδωσε ο ΑΝΤ1, ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε σχετικά: «Τι είδους κατάσταση θα παρουσιάσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Τι είδους εξελίξεις θα υπάρξουν στην Ελλάδα. Κοιτάζοντας την μεταξύ μας συνομιλία, χρησιμοποιήσαμε ωραίες εκφράσεις ο ένας απέναντι στον άλλον».

Εξέφρασε, δε, την ελπίδα «οι ίδιοι να παραμείνουν πιστοί σε αυτές τις δηλώσεις. Αν προβούν σε βήματα προς αυτή την κατεύθυνση, οι σχέσεις ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία θα βελτιωθούν».

“Θα γίνουν οι συναντήσεις (και θα δούμε) στη νέα εποχή, τι ζητάει η Ελλάδα από εμάς, τι ζητάμε εμείς από την Ελλάδα. Οι επιτροπές μας θα το εξετάσουν και θα κάνουμε τα απαραίτητα βήματα” συνέχισε.

Για τις έρευνες στην ανατολική Μεσόγειο είπε: “Το Yavuz και το Barbaros είναι στην ανατολική Μεσόγειο. Εμείς προχωράμε στα βήματα μας με όλες τις δυνάμεις του Ναυτικού και της Αεροπορίας μας. Εκεί πετούν και τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη μας. Αρα η φασαρία που γίνεται δεν μας ενδιαφέρει και ιδιαίτερα”.

Τι είπε για τους S-400

«Αγοράζοντας τους S-400 δεν προετοιμαζόμαστε για πόλεμο. Προσπαθούμε να εγγυηθούμε την ειρήνη και την εθνική ασφάλειά μας», τόνισε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο Haberturk, επιμένοντας στο γεγονός ότι αυτή η αγορά δεν ήταν μια «επιλογή αλλά μια υποχρέωση» αναφορικά με την εθνική ασφάλεια.

Ταυτόχρονα, ο Τούρκος πρόεδρος σημείωσε, επιπλέον, ότι ο Ντόναλντ Τραμπ έχει την εξουσία να άρει ενδεχόμενες κυρώσεις των ΗΠΑ σε βάρος της Τουρκίας για την αγορά του ρωσικού αντιαεροπορικού συστήματος και συμπλήρωσε πως ο Αμερικανός πρόεδρος θα πρέπει να βρει «κάποιον συμβιβασμό» στην όλη διαμάχη.

Όπως μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ, επιβεβαίωσε ότι είναι πιθανό να συνομιλήσει σύντομα με τον Αμερικανό ομόλογό του.

«Η συμφωνία για τους S-400 είναι αυτή τη στιγμή η σημαντικότερη συμφωνία στην ιστορία μας» υπογράμμισε ο Ερντογάν, όπως έγραψε η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Sabah, μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

politiki

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: