Ερντογάν: Στα σκαριά και δεύτερο πυρηνικό εργοστάσιο στην Τουρκία μετά το Άκουγιου

Ο Ερντογάν υποσχέθηκε πάλι χαμηλό πληθωρισμό, ενώ είπε ότι «βρισκόμαστε στη διαδικασία να κάνουμε την Τουρκία μια από τις 10 κορυφαίες οικονομίες του κόσμου»

Στα σκαριά βρίσκεται και το δεύτερο πυρηνικό εργοστάσιο της Τουρκίας, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Ένωση Νέων Επιχειρηματιών, χωρίς να προσδιορίσει ωστόσο τον τόπο, ενώ απευθυνόμενος στον αρχηγό της αντιπολίτευσης, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου , είπε ότι εκείνος ζούσε κάποτε με κεριά και λάμπες υγραερίου, αλλά τώρα η Τουρκία φτιάχνει πυρηνικούς σταθμούς.

«Εμείς δεν σταματάμε, δουλεύουμε. Ένας δεύτερος πυρηνικός σταθμός είναι στα σκαριά σύντομα. Έχουμε δουλειά. Αν θέλεις, μπορείς να πας στο Άκουγιου. Το Άκουγιου δεν είναι μακριά. Και θα δεις πώς είναι επί τόπου το πυρηνικό μας εργοστάσιο. Κοίτα, κύριε Κεμάλ. Το δεύτερο πυρηνικό εργοστάσιο έρχεται σύντομα. Εσείς στην εποχή σας είχατε κεριά και λάμπες υγραερίου. Κι εμείς να που φτάσαμε. Ηλιακά εργοστάσια, πυρηνικούς σταθμούς… είμαστε εμείς που τα κατασκευάζουμε. Ό,τι δεν μπορούσατε να φανταστείτε, εμείς το κάναμε πραγματικότητα», δήλωσε.

Ο Τούρκος πρόεδρος πρόσθεσε πως η κυβέρνησή του έχει ήδη προτείνει στη Ρωσία να συζητήσουν για την ανάπτυξη και δεύτερου πυρηνικού εργοστασίου στα εδάφη της χώρας του, με τους Ρώσους να απαντούν πως είναι διατεθειμένοι να το συζητήσουν και να ελέγξουν τις προοπτικές.

Στο μεταξύ, ο Ερντογάν υποσχέθηκε πάλι χαμηλό πληθωρισμό, ενώ είπε ότι «βρισκόμαστε στη διαδικασία να κάνουμε την Τουρκία μια από τις 10 κορυφαίες οικονομίες του κόσμου με το δικό της μοντέλο, δύναμη και πρόγραμμα. Βρισκόμαστε στα πρόθυρα του 2023 και βρισκόμαστε στη διαδικασία μετατροπής της Τουρκίας σε ένα από τα κορυφαία κέντρα παραγωγής και εξαγωγών στον κόσμο».

Πηγή: SigmaLive

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: