Ερντογάν: Προσπαθούν να μας σύρουν σε τεχνητές κρίσεις σε Μεσόγειο και Αιγαίο

Την ευκαιρία να επιτεθεί ξανά στη Δύση και την Ευρωπαϊκή Ένωση τόσο για οικονομικά θέματα, όσο και γα την τρομοκρατία, βρήκε ο Ταγίπ Ερντογάν, στη διάρκεια ομιλίας του στη γενική συνέλευση της Τουρκικής Συνομοσπονδίας Ενώσεων Εργοδοτών.

Ο Τούρκος πρόεδρος μίλησε για τη χώρα του, η οποία «απειλείται στα βόρεια σύνορά της από τρομοκρατικές οργανώσεις, έχει αποκλειστεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση για πολιτικούς λόγους, παραμένει εκτεθειμένη στο ‘τεχνολογικό εμπάργκο’ της Δύσης, διατηρεί εν ενεργεία πολεμικές συρράξεις σε ανατολή και βορρά, ενώ προσπαθούν να τη σύρουν σε τεχνητές κρίσες σε Μεσόγειο και Αιγαίο».

Και συνέχισε με νέα «βέλη», αναφέροντας σε άλλο σημείο της ομιλίας του: «Κοιτάξτε την κατάσταση της Ευρώπης στην οικονομία. Τα ράφια μας δεν είναι άδεια στην Τουρκία, όπως είναι στην Ευρώπη. Η Τουρκία έχει ξεπεράσει όλα τα εμπόδια στη μάχη κατά της τρομοκρατίας. Ακόμα και την τρομοκρατία που προέρχεται από τη βόρεια Συρία, θα την τερματίσουμε. Η κατάσταση στο Κομπάνι έχει τελειώσει για εμας. Πείτε στους τρομοκράτες φίλους σας, η Τουρκία δεν είναι τόσο γόνιμο μέρος γι’ αυτούς… θα πνιγούν μόλις προσπαθήσουν να έρθουν σε εμάς. Το τουρκικό έθνος έχει ένα χαρακτηριστικό που έχει εκδηλωθεί σε όλη τη διάρκεια της ιστορίας: Όταν βλέπουμε μια απειλή για την επιβίωσή μας, έχουμε την ικανότητα να κάνουμε τομές και να πετυχαίνουμε νίκες που κανείς δεν περίμενε».

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: