Επίθεση του Λαρίσης Ιερώνυμου κατά του παπά-Δημήτρη των Αγίων Ισιδώρων

Σε μια έκρηξη αγανάκτησης, υπό μορφήν μάλλον μονολόγου παρά συνέντευξης, ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στον παπά-Δημήτρη Λουπασάκη, τον γνωστό «θαυματοποιό» εφημέριο στο ναό των Αγίων Ισιδώρων Λυκαβηττού.

Ο Λαρίσης Ιερώνυμος, φιλοξενούμενος του δημοσιογράφου Σωτήρη Πολύζου στο δελτίο ειδήσεων «Κεντρική Ελλάδα Καλησπέρα» του τηλεοπτικού σταθμού TRT, ανέπτυξε δια τηλεφώνου την πολεμική του κατά του παπά-Δημήτρη.

Ο κ. Ιερώνυμος γνωρίζει όσο κανείς άλλος κάθε λεπτομέρεια της υπόθεσης, εφόσον είχε ασκήσει καθήκοντα ανακριτή, διενεργώντας ενδελεχή και εις βάθος έρευνα επί μία ολόκληρη 3ετια (2014-’17) για τις καταγγελίες εις βάρος του κ. Λουπασάκη.

Μεταξύ πολλών άλλων, ο κ. Ιερώνυμος καταγγέλλει ότι ο παπά-Δημήτρης:

— ανήκει στους εχθρούς της Εκκλησίας εφόσον προωθεί τη θρησκοληψία,

— διαπράττει το βαρύ παράπτωμα της ετεροδιδασκαλίας καθώς αποκλίνει από τους παραδεδεγμένους κανόνες της Εκκλησίας,

— με τις πρακτικές του εξευτελίζονται η ιερωσύνη και η Εκκλησία

— μετατρέπει σε καρικατούρα ιερά πρόσωπα, όπως ο Άγιος Δημήτριος, ομοίωμα του οποίου εμφάνισε με πετραχήλι, ενώ ο συγκεκριμένος άγιος δεν υπήρξε ποτέ ιερωμένος. Επ’ αυτού ο κ. Ιερώνυμος εξανέστη, λέγοντας χαρακτηριστικά «δεν βρέθηκε κανείς να τον συμμαζέψει και να του [σσ: στον παπά-Δημήτρη] πει “τι είναι αυτά που κάνεις;”»

— «βγάζει βόλτα» τα Τίμια Δώρα και δεν μνημονεύει μόνον ζώντες και κεκοιμημένους, αλλά αγίους κ.λπ.

— αποτελεί κακό παράδειγμα για άλλους κληρικούς, οι οποίοι βλέπουν την ατιμωρησία του και σκέφτονται πως, ίσως θα έπρεπε να μιμηθούν και αυτοί ό,τι κάνει ο παπά-Δημήτρης.

Επίσης, ο κ. Ιερώνυμος τόνισε ότι «η Εκκλησία διδάσκει πως και ο Διάβολος κάνει θαύματα».

Αποκαλύψεις για το ιστορικό του παπα-Δημήτρη

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: