Επίθεση ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση για τους περιοριστικούς όρους στους συλληφθέντες της ΑΣΟΕΕ

Ελεύθεροι με όρους αφέθηκαν μετά την απολογία τους ενώπιον του ανακριτή οι τρεις συλληφθέντες της περασμένης Τετάρτης στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας (ΑΣΟΕΕ).

Συγκεκριμένα, τους επιβλήθηκε ο περιοριστικός όρος της εμφάνισης δυο φορές το μήνα σε Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής τους και απαγόρευσή εξόδου από τη χώρα.

Επιπλέον, οι κατηγορούμενοι δεν επιτρέπεται να συμμετέχουν σε οποιαδήποτε δημόσια συγκέντρωση μέχρι τη δίκη τους, ενώ τους απαγορεύθηκε να πηγαίνουν στην περιοχή των Εξαρχείων αλλά και σε δρόμους της ευρύτερης περιοχής.

Ο ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε σε ανακοίνωση για τους συγκεκριμένους όρους και κάνει λόγο για «αδιανόητη για κοινοβουλευτική δημοκρατία απόφαση» ενώ επιρρίπτει ευθύνες στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη για «νεκρανάσταση ό,τι πιο οπισθοδρομικού, μετεμφυλιακού και  συντηρητικού στοιχείου στη χώρα μας».

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

Αφού πρώτα η κυβέρνηση Μητσοτάκη σχεδόν απαγόρευσε το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα στις διαδηλώσεις υπό το φόβο αντιδράσεων στις πολιτικές της, ήρθε σήμερα και η αδιανόητη για κοινοβουλευτική δημοκρατία απόφαση με τους πρωτοφανείς περιοριστικούς όρους σε δυο νέα παιδιά που πρώτα χτυπήθηκαν και μετά συνελήφθησαν στην πλατεία Bικτωρίας.

Και αυτό, μετά τις επίσημες καταγγελίες πως αστυνομικοί άλλαξαν τις καταθέσεις τους εναντίον των δύο συλληφθέντων, μετά τη δημοσιοποίηση βίντεο που δείχνει ότι οι ίδιοι τους φόρτωσαν ενοχοποιητικά στοιχεία και μολότοφ.

Ο κ. Μητσοτάκης έχει την πλήρη ευθύνη για τη νεκρανάσταση ό,τι πιο οπισθοδρομικού, μετεμφυλιακού και  συντηρητικού στοιχείου στη χώρα μας.

Θα πάρει τις απαντήσεις του με ένα ευρύ δημοκρατικό μέτωπο υπεράσπισης δικαιωμάτων και ελευθεριών, τόσο από τη νεολαία που έχει στοχοποιήσει όσο και από την κοινωνία την οποία τρέμει ως Πρωθυπουργός της μεγαλύτερης ύφεσης μεταπολεμικά.

Πολιτική

Tags: , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: