«Επίθεση» από τους πολιτικούς του αντιπάλους δέχεται ο Ερντογάν – Απειλεί πως θα τους «δώσει ένα μάθημα» ο Τούρκος πρόεδρος

Ο αρχηγός της τουρκικής αντιπολίτευσης αναφέρει πως θα διώξει τον Ερντογάν από το «παλάτι» μόλις κερδίσει τις εκλογές — «Ο Ερντογάν χωρίζει τον κόσμο σε στρατόπεδα» λέει ο πρώην πρωθυπουργός της χώρας

Τριγμούς στην ηγεμονία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει προκαλέσει η οικονομική κρίση στην Τουρκία με τους πολιτικούς αντιπάλους του Τούρκου προέδρου να εκμεταλλεύονται τις συγκυρίες και να έχουν εξαπολύσει… επίθεση.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κεμάλ Κιλιντσάρογλου, μάλιστα δεσμεύτηκε πως θα πετάξει έξω από το Προεδρικό Μέγαρο τον Ερντογάν εάν κερδίσει τις εκλογές.

Με μια ανάρτηση στο Twitter, ο Κιλιντσάρογλου ανέφερε ακόμη ότι θα ανοίξει το «παλάτι», όπως αποκαλούν το Προεδρικό Μέγαρο, προκειμένου να το επισκέπτεται ο λαός τους πρώτους τρεις μήνες, ώστε να δει την πολυτέλεια στην οποία ζούσε ο Τούρκος πρόεδρος, ενώ υποσχέθηκε ότι στη συνέχεια θα το χαρίσει σε μαθητές και φοιτητές και ο ίδιος θα κάνει χρήση του Προεδρικού Μεγάρου στο οποίο ζούσε και ο Κεμάλ Ατατούρκ.

Ακόμη, ο Κιλιτσντάρογλου δημοσίευσε στο Twitter κατηγορίες εναντίον του Ερντογάν, λέγοντας ότι χρησιμοποιεί «συνθήματα εμφυλίου πολέμου». Και πρόσθεσε πως «αυτό το έθνος δεν θα το δεχθεί. Δεν θα χυθεί αίμα στους δρόμους, ώστε να μπορείς εσύ με τους δικούς σου να ζείτε σε παλάτια».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο πρώην πρωθυπουργός, Αχμέτ Νταβούτογλου, κατηγόρησε τον Τούρκο πρόεδρο ότι σπέρνει τη διχόνοια στον λαό της χώρας, βάζοντάς τον ακόμα και να πολεμήσει μεταξύ του, έχοντας χωριστεί σε δύο στρατόπεδα.

Μάλιστα, ο Νταβούτογλου τόνισε ότι ο Ερντογάν κάνει ό,τι μπορεί για να υποκινήσει μια σύρραξη μεταξύ των πολιτών, ενώ ταυτόχρονα καλλιεργεί και κλίμα εκφοβισμού του κόσμου.

Πάντως και ο Ερντογάν δεν μένει με σταυρωμένα χέρια στην πολιτική επίθεση που δέχεται και απείλησε χθες, Τρίτη 4 Ιανουαρίου, να δώσει ένα μάθημα στους αντιπάλους του και «να τους κυνηγήσει όπου κι αν πάνε», σε περίπτωση που γίνουν διαδηλώσεις, κάνοντας αναφορά στις συγκρούσεις που είχαν σημειωθεί στη διάρκεια της αποτυχημένης απόπειρας πραξικοπήματος του 2016.

Εν μέσω της κρίσης της ισοτιμίας της τουρκικής λίρας και υψηλού πληθωρισμού, το CHP και άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης ζητούν πρόωρες εκλογές.

Το ισλαμικών καταβολών συντηρητικό Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) του Ερντογάν και οι υπερεθνικιστές σύμμαχοί του επιμένουν ότι οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν όπως είναι προγραμματισμένο, το 2023.

Πρόωρες εκλογές μπορούν να προκηρυχθούν είτε από τον πρόεδρο, είτε με την ψήφο των τριών πέμπτων της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: