Επιτέλους "τέλος" στην Μοναρχική Ευρώπη

Επιτέλους "τέλος" στην Μοναρχική ΕυρώπηΔεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές, υποστηρικτές του Αριστερού Μετώπου, έκαναν πορεία χθες στο Παρίσι για να καταγγείλουν τις πολιτικές λιτότητας και να απαιτήσουν να δοθεί ένα τέλος στο «μοναρχικό» στιλ διακυβέρνησης στη .
Φωνάζοντας «αντίσταση, αντίσταση», οι διαδηλωτές κατέκλυσαν την πλατεία της Βαστίλης πραγματοποιώντας μια «πορεία πολιτών» με στόχο να πιέσουν τον πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ του Σοσιαλιστικού Κόμματος να στραφεί σε μια πιο αριστερή πολιτική.
«Η χάριτος τέλειωσε» και «ο απολογισμός είναι αρνητικός», είπε ο ηγέτης του Αριστερού Μετώπου, Ζαν-Λικ Μελανσόν, απευθυνόμενος στο πλήθος που συγκεντρώθηκε στο χώρο, μία ημέρα πριν συμπληρωθεί ένας χρόνος από την εκλογή του Ολάντ.
Το να επιβάλλεται λιτότητα στους λαούς της Ευρώπης, ακόμη κι αν οι κυβερνήσεις «γνωρίζουν ότι το χρέος. . . δεν θα αποπληρωθεί ποτέ» με αυτόν τον τρόπο είναι «ανώφελο, σκληρό και σαδιστικό», τόνισε ο ίδιος.
Το Αριστερό Κόμμα του Μελανσόν, που ηγείται του Αριστερού Μετώπου, στο οποίο συμμετέχει και το ΚΚ Γαλλίας, ανέφερε ότι στη συμμετείχαν 180.000 άνθρωποι. Η αστυνομία υπολόγισε τους συμμετέχοντες σε 30.000.
Ο Μελανσόν, ο οποίος είχε καταλάβει την τέταρτη θέση στον πρώτο γύρο των περυσινών προεδρικών εκλογών, είχε υποστηρίξει τον Ολάντ εναντίον του απερχόμενου τότε τέως προέδρου Νικολά Σαρκοζί στον δεύτερο γύρο. Έκτοτε όμως, έχει γίνει ένας από τους σφοδρότερους επικριτές του νυν προέδρου της Γαλλίας.

Tags: , , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: