Επιστρέφει το Ιστορικό Ράλι Ακρόπολις–Στις 4 Ιουνίου η εκκίνηση από τον Παρθενώνα

Μια ακόμη σημαντική αγωνιστική διοργάνωση ετοιμάζεται να ξεκινήσει σε λιγότερο από 25 ημέρες. Μετά από έξι χρόνια απουσίας ξυπνούν οι μνήμες της μεγάλης αγωνιστικής κληρονομιάς των αγώνων. Επιτέλους επιστρέφει το Ιστορικό Ράλι Ακρόπολις . Η εκκίνηση θα δοθεί από τον Παρθενώνα στις 4 Ιουνίου ενώ την επομένη 5 Ιουνίου θα γίνει ο τερματισμός του αγώνα στο Ζάππειο.

Στη συνέντευξη τύπου ο πρόεδρος της ΟΜΑΕ, κ. Δημήτρης Μιχελακάκης, αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα του Ιστορικού Αγώνα και δεν παρέλειψε να τονίσει τη στήριξη της πολιτείας  στο μηχανοκίνητο αθλητισμό γενικότερα. Επεσήμανε ότι ο φετινός αγώνας έχει εναρμονισθεί με τις διεθνείς προδιαγραφές, όπως για παράδειγμα στην ποιότητα των Ειδικών Διαδρομών -δεδομένου ότι το Ιστορικό Ακρόπολις 2022 είναι υποψήφιο για ένταξη στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ράλι Ιστορικών Αυτοκινήτων την επόμενη χρονιά- καθώς και στην αγαστή συνεργασία της ΟΜΑΕ με τη FIA, την ΕΟΦΙΛΠΑ και τη FIVA.

Για τη σημασία του Ιστορικού Ακρόπολις Regularity στο πλαίσιο του FIA Trophy for Historic Regularity Rallies, αναφέρθηκε ο πρόεδρος της ΕΟΦΙΛΠΑ κ. Δημήτρης Βερναρδάκης και ευχαρίστησε την Interamerican που είναι χορηγός του αγώνα. Ο κ. Βερναρδάκης έδωσε λεπτομέρειες κυρίως για το σχεδιασμό του αγώνα Regularity.

Η κα Φωτεινή Ψαρράκου, πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του αγώνα Sporting (καθώς και του Acropolis Rally Legends), έκανε μια σύντομη αναδρομή στην 20ετή ιστορία του αγώνα, ευχαρίστησε για την υποστήριξή του τον χορηγό επικοινωνίας Cosmote, και στη συνέχεια ανέλυσε τις επιλογές της Οργάνωσης για να επαναφέρει τη φιλοσοφία των κλασσικών Ακρόπολις. Όπως για παράδειγμα οι μη επαναλαμβανόμενες Ειδικές Διαδρομές, το ελεύθερο Σέρβις στις Απλές, και φυσικά με την εκκίνηση από την Ακρόπολη και τον τερματισμό στο Ζάππειο.

Για το σχεδιασμό του αγώνα Sporting μίλησε ο  Γιάννης Κέπετζης ,Αλυτάρχης του αγώνα ο οποίος επεσήμανε τις επιλογές της Οργάνωσης για τις Ειδικές Διαδρομές και τις ανασυγκροτήσεις.

Ο αγώνας αποτελείται από 11 χωμάτινες Ειδικές Διαδρομές, και σε Αττική, που έχουν γράψει ιστορία στα ένδοξα Ράλι Ακρόπολις των περασμένων 10ετιών, συνολικού μήκους 152,10 χλμ.

Η πρώτη μέρα του Ιστορικού Ράλι Ακρόπολις (4 Ιουνίου) ξεκινάει με τρεις Ειδικές Διαδρομές, «Σκούρτα» (13 χλμ.), Ασωπία (14,41 χλμ.) και Θήβα (11,89 χλμ.) με τη μεσημεριανή ανασυγκρότηση στη Λιβαδειά.

Τα πληρώματα με αντίπαλο τα χρονόμετρα θα «τρέξουν» στην Ειδική  Διαδρομή «Λιβαδειά» (11 χλμ.) και «Παρνασσού» (19 χλμ.) πριν από τη νέα ανασυγκρότηση στο λιμάνι της  Ιτέας.

Η μεγάλη έκπληξη είναι το βράδυ της ίδιας ημέρας (4/6) όπου θα γίνει η νυκτερινή Ειδική Διαδρομή «Καρούτες» (14,40 χλμ.).

Μετά τη διανυκτέρευση στο Parc Ferme της Ιτέας, τα αυτοκίνητα θα ξεκινήσουν το πρωί της Κυριακής (5 Ιουνίου) στην «Άμφισσα» για την πρώτη Ειδική Διαδρομή της ημέρας, μήκους 14,40 χλμ.. Θα ακολουθήσουν τα Πυρά (18 χλμ.) και τρεις διαδοχικές Ειδικές Διαδρομές 12 χλμ. η κάθε μια  «Ελάτεια», «Δίστομο» και «Νεοχωράκι», με προορισμό το Ζάππειο. Το Ιστορικό Ράλι Ακρόπολις θα είναι υποψήφιος αγώνας (candidate event) για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ράλι Ιστορικών αυτοκινήτων του 2023, ενώ το Ιστορικό Ακρόπολις αυτοκινήτων Regularity που θα διεξαχθεί τις ίδιες ημέρες περιλαμβάνεται στο φετινό πρόγραμμα του FIA Trophy for Historic Regularity Rallies.

Ενθαρρυντικό είναι τέλος το ενδιαφέρον που έχουν δείξει ξένα πληρώματα τα οποία θα συμμετέχουν στον πολύ όμορφο αγώνα. Καταληκτική ημερομηνία δήλωσης συμμετοχής είναι η Παρασκευή 27 Μαΐου 2022 (στις 24:00).

 

 

 

Επιστρέφει το Ιστορικό Ράλι Ακρόπολις–Στις 4 Ιουνίου η εκκίνηση από τον Παρθενώνα gr.

now24.gr-auto

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: