Επιστολή Γκιουλέκα σε Ε.Ε., ΝΑΤΟ και ΟΗΕ για την τουρκική προκλητικότητα

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 3 Αυγούστου η αποστολή επιστολής σε όλους τους ομολόγους των κοινοβουλίων των χωρών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του ΝΑΤΟ και του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, με πρωτοβουλία του προέδρου της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, Κώστα Γκιουλέκα, με την οποία τους ενημερώνει για τις τελευταίες εξελίξεις στην περιοχή.

Πιο συγκεκριμένα, η επιστολή που αναδημοσιεύει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, κάνει λόγο για προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο, για παράνομη NAVTEX, αλλά και για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τέμενος.

Στην επιστολή του, ο κ. Γκιουλέκας καταγγέλλει τις απαράδεκτες και προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας, σημειώνοντας ότι η Άγκυρα δρα αποσταθεροποιητικά στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Επίσης, τονίζεται πως η Ελλάδα σέβεται το Διεθνές Δίκαιο και αποτελεί παράγοντα ειρήνης και σταθερότητας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, υπογραμμίζοντας όμως ότι «είμαστε και απολύτως προετοιμασμένοι και αποφασισμένοι να προασπιστούμε αποτελεσματικά τα κυριαρχικά μας δικαιώματα».

Πολιτική

Tags: , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: