Επίσκεψη του 3ο γενικού λυκείου στο Δικαστικό Μέγαρο

Με αφορμή τα μαθήματα της πολιτικής παιδείας –κοινωνιολογίας και σε συνδυασμό με τα ενδιαφέροντα του επαγγελματικού προσανατολισμού των μαθητών  της  Γ΄ Λυκείου επισκεφθήκαμε το Δικαστικό Μέγαρο Τρικάλων την Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2016.

Η αλήθεια είναι ότι από την περσινή χρονιά επιθυμούσαμε να παρακολουθήσουμε από κοντά την απονομή της δικαιοσύνης, να δούμε τους χώρους του δικαστηρίου  και να έχουμε την εμπειρία της ακρόασης σε μια δικαστική αίθουσα.

Για εμάς ήταν κάτι πρωτόγνωρο και συγχρόνως  συναρπαστικό καθώς με την είσοδό μας στο κτίριο μας υποδέχθηκε ο πρωτοδίκης-δικαστής ο κ. Κωνσταντίνος  Χονδρόσμος ο οποίος με πολλή χαρά αλλά και με μεγάλη προθυμία μας ξενάγησε σε όλους τους χώρους του δικαστικού κτιρίου, μας ενημέρωσε για  θέματα απονομής της δικαιοσύνης και για τις επαγγελματικές μας ανησυχίες.

Έκπληξη για εμάς ήταν το γεγονός ότι ανεβήκαμε στα δικαστικά έδρανα και καθίσαμε στις δικαστικές έδρες και στα έδρανα των δικηγόρων. Ενημερωθήκαμε ταυτόχρονα για την υπόθεση που ο κύριος πρόεδρος θα εκδίκαζε στο μονομελές πλημμελειοδικείο Τρικάλων.  Επίσης παρακολουθήσαμε τη διαδικασία και την εκδίκαση δυο υποθέσεων στο τριμελές πλημμελειοδικείο Τρικάλων.

Η συνεργασία με όλους τους φορείς στο δικαστήριο ήταν άψογη και μας επέτρεψαν να φωτογραφηθούμε και γενικά να κινηθούμε στον χώρο.

Το αποτέλεσμα της επίσκεψής μας ήταν το αναμενόμενο για εμάς καθώς όλοι οι στόχοι που είχαμε  θέσει εξ’ αρχής επιτεύχθηκαν.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε εκ μέρους όλων των μαθητών, τις συνοδούς καθηγήτριες  μας  κ. Λαμπρινή Σταμάτη, κ. Δήμητρα Βαργιάμη οι οποίες οργάνωσαν την επίσκεψή μας, την κ. Δήμητρα Λιάκου αλλά και την κ. Ευαγγελία Κοτρώτσιου σύμβουλο παιδαγωγικής ευθύνης του σχολείου μας που μας ενέκρινε την επίσκεψη αυτή.

Οι μαθητές της  Γ΄  τάξης.

topika

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: