Επισημοποίηση του Brexit και… διαπραγματεύσεις θέλουν οι ισχυροί της ΕΕ

Η Ρώμη, το Παρίσι και το Βερολίνο αντιτίθενται στην έναρξη διαπραγματεύσεων με το Λονδίνο πριν επισημοποιηθεί το Brexit, δήλωσε το βράδυ της Δευτέρας η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ, η οποία υποδέχτηκε τον πρωθυπουργό της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι και τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, στον απόηχο του βρετανικού δημοψηφίσματος.

Εξάλλου, ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ κάλεσε την Μεγάλη Βρετανία να μην σπαταλά τον χρόνο και να επισπεύσει τις διαδικασίες εγκατάλειψης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Κομισιόν: Καμία διαπραγμάτευση πριν την ενεργοποίηση του Άρθρου 50

Καμία διαπραγμάτευση Ευρωπαϊκής Ένωσης – Ηνωμένου Βασιλείου δεν πρόκειται να υπάρξει χωρίς ενεργοποίηση του Άρθρου 50 της Συνθήκης της Λισαβόνας από πλευράς Λονδίνου, ξεκαθάρισε τη Δευτέρα και ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς.

Η υποβολή επίσημου αιτήματος από τη χώρα – μέλος που επιθυμεί να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση αποτελεί προϋπόθεση για την εκκίνηση διαπραγματεύσεων, οι οποίες διαρκούν τουλάχιστον δύο έτη, για την υπογραφή συμφωνίας για τους όρους αποχώρησης.

Ωστόσο, το Λονδίνο εμφανίζεται διστακτικό στην υποβολή του αιτήματος άμεσα, επιθυμώντας να πιέσει για την εξασφάλιση θετικής για το ίδιο συμφωνίας.

karfitsa.gr-Diethni

Tags: , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: