Επιλεκτικές πληρωμές παρόχων από τον ΕΟΠΥΥ

«Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιατρικών Διαγνωστικών Κέντρων» – ΠΑ.Σ.Ι.ΔΙ.Κ. – Πανεπιστημίου 56,Τηλ. 210-3306487, Φαξ 210-3306459
«Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Φορέων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας»- Π.Ε.Ι.Φ.Π.Φ.Υ.- Σεβαστουπόλεως 150, Τηλ. 210-6966010, Φαξ 210-6966009

Προς:

Επιλεκτικές πληρωμές παρόχων από τον ΕΟΠΥΥΠρόεδρο Ε.Ο.Π.Υ.Υ.,

Αξιότιμο κ. Ελ. Παπαγεωργόπουλο

Κοινοποίηση:

Τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης,

Αξιότιμο κ. Μάριο Σαλμά



Αθήνα,16/05/2013

Θέμα: Επιλεκτικές Πληρωμές Παρόχων

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,



Πληροφορηθήκαμε, δια του τύπου, ότι ο ΠΦΣ, για μια ακόμα φορά, απειλεί με κινητοποιήσεις σε περίπτωση που δεν πληρωθούν άμεσα οι υπολειπόμενες οφειλές Ιανουαρίου και εντός του Μαΐου τα οφειλόμενα του μηνός Φεβρουαρίου 2013.

Θα θέλαμε με την ευκαιρία αυτή να σας υπενθυμίσουμε τις δικές σας δημόσιες δεσμεύσεις περί ισότιμής μεταχείρισης των παρόχων υγείας στο θέμα των πληρωμών και τις αντίστοιχες δημόσιες δεσμεύσεις του αξιότιμου Υπουργού Αναπληρωτή κ. Σαλμά.

Θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε επίσης ότι τα διαγνωστικά εργαστήρια έχουν πληρωθεί με προκαταβολή του 90% και όχι εξόφληση όπως η φαρμακοποιοί, μέχρι και τον Οκτώβριο του 2012.

Τονίζουμε ότι οι καθυστερήσεις στις πληρωμές του έχουν προκαλέσει ήδη τεράστια στα μέλη μας, πλην όμως τυχόν συνέχιση της παράνομης επιλεκτικής πληρωμής παρόχων προκαλεί την οργή τους!

Θεωρούμε ότι έντιμοι άνθρωποι όπως εσείς, τηρείτε πρωτίστως την αξιοπρέπεια σας με λόγους και πράξεις, τηρώντας την ισονομία και πιστεύουμε ότι θα διαψευστούν οι κύκλοι που επιμένουν ότι για μια ακόμα φορά οι πόροι του ΕΟΠΥΥ θα διοχετευτούν σε κλάδους παρόχων επιλεκτικά και εις βάρος των μελών μας.

Με ,

Η Συντονιστική Επιτροπή των Διαγνωστικών Κέντρων

Επιλεκτικές πληρωμές παρόχων από τον ΕΟΠΥΥ

Tags: , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: