Επικεφαλής της πρώτης ημέρας του WRC Ypres Rally Belgium οι Neuville- Wydaeghe

Το δίδυμο Thierry Neuville- Martijn Wydaeghe (Hyundai i20 Rally1) από το Βέλγιο προηγούνται του αγώνα αφού ξεπέρασαν τα προβλήματα που είχαν χθες (19/8) στην εκκίνηση.

Η αρχή της πρώτης ημέρας δεν ήταν ιδιαίτερα καλή . Ο Neuville ξεκίνησε με εκνευρισμό. Είχε ένα τετ α κε που του στοίχισε περισσότερο από 10 δευτερόλεπτα. Ο Βέλγος οδηγός παραπονέθηκε στους μηχανικούς ότι κάτι δεν πάει καλά με το διαφορικό.

Οι «μάγοι» μηχανικοί έκαναν νέες ρυθμίσεις τόσο στο διαφορικού στο i20 N όσο και στα φρένα του Hyundai i20 Rally1. Και ενώ οι Βέλγοι βρίσκονταν 8.8’’ πίσω από τον Elfyn Evans, το αυτοκίνητο άλλαξε τελείως συμπεριφορά. Απέκτησε νέο στήσιμο και οι Thierry Neuville- Martijn Wydaeghe  άρχισαν να κάνουν εκπληκτικούς χρόνους. Κέρδισαν τις  τέσσερις απογευματινές ειδικές και το βράδυ της Παρασκευής ήταν μπροστά κατά 2.5 δευτερόλεπτα από τους ομόσταυλους τους  Ott Tanak- Martin Jarveoja .

Απόντος του Rovanpera που είχε έξοδο στην 2η ειδική διαδρομή της πρώτης ημέρας τα πράγματα δείχνουν πιο εύκολα για τους Βέλγους που μπορούν να διαχειριστούν διαφορετικά την στρατηγική τους.

Οι Elfyn Evans- Scott Martin μπορεί να ήταν και στη δεύτερη θέση αν δεν έπαιρναν ποινή 10 δευτερολέπτων για καθυστερημένη άφιξη στην τελευταία ειδική. Με αυτή την ποινή το πλήρωμα του Toyota Yaris Rally1) βρίσκεται 13,7 δευτερόλεπτα πίσω από το Hyundai i20 Rally1. Εκτός από τους Thierry Neuville- Martijn Wydaeghe μπροστά τους είναι οι Ott Tanak- Martin Jarveoja .

Στην 4η θέση βρίσκεται ένα ακόμη πλήρωμα της Toyota με τους E.Lappi-J.Ferm και στην 5η θέση βρίσκεται το Puma Rally1 HYBRIDC με τους C. Breen- P.Nagle.

Σήμερα θα κάνουν το δεύτερο και δυσκολότερο σκέλος του Ypres Rally Belgium που περιλαμβάνει οκτώ ειδικές διαδρομές συνολικού μήκους 133.22 χλμ.

Οι σημερινέςειδικές διαδρομές

Οι δέκα πρώτοι χθες

 

Επικεφαλής της πρώτης ημέρας του WRC Ypres Rally Belgium οι Neuville- Wydaeghe gr.

now24.gr-auto

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: