Eπιφυλάξεις Λαπαβίτσα για το αν θα ψηφίσει ΦΠΑ και συμφωνία

Eπιφυλάξεις Λαπαβίτσα για το αν θα ψηφίσει και συμφωνία

Eπιφυλάξεις Λαπαβίτσα για το αν θα ψηφίσει ΦΠΑ και συμφωνία

Καταθέτω την επιφύλαξή μου για το αν θα ψηφίσω το φορολογικό νομοσχέδιο με τις νέες ρυθμίσεις του ΦΠΑ στη , όπως πρέπει να κάνει κάθε βουλευτής που κατανοεί την σημασία του φόρου στο σύνολο της οικονομίας και δει σε χώρους όπως αυτός της εστίασης δήλωσε ο κ. Λαπαβίτσας στην εκπομπή ONLINE και στους δημοσιογράφους Νίκο Ευαγγελάτο και ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει πως το ίδιο σκοπεύει να κάνει και με τη συμφωνία που θα φέρει προς ψήφιση η κυβέρνησή του.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κ. ΛΑπαβίτσας εμείς εκλεγήκαμε με βάση το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης. Αυτό μας δεσμεύει κι αυτή είναι η δημοκρατική εντολή που έχουμε. Η επιτυχία που προσπαθεί να καταφέρει η είναι να επιτρέψει την υλοποίηση αυτού του προγράμματος γιατί αυτή πρέπει να είναι και η λειτουργία ενός δημοκρατικού πολιτεύματος. Από εκεί και πέρα, η συμφωνία που θα επιτευχθεί όταν έρθει στη Βουλή θα την δούμε, θα την κρίνουμε και θα ψηφίσουμε με την συνείδησή μας. Δεν μπορώ να πω πως θα την ψηφίσω εάν αυτό προς το οποίο μας ωθούν οι δανειστές θα μας σπρώχνει προς μια δανειακή κατεύθυνση. Δεν είμαι πρόβατο.

Σε απάντηση των δηλώσεων αυτών ο κ. Βρούτσης σε έντονους τόνους απάντησε πως οι βουλευτές τους ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν εμπιστοσύνη στην κυβέρνησή τους. Διαπραγματεύεται ο της χώρας και λένε οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα την κρίνουμε και μετά θα δούμε αν θα την ψηφίσουμε. Δεν έχετε εμπιστοσύνη στην κυβέρνησή σας; Όσο για το αν η πρόκειται να ψηφίσει τη συμφωνία ο κ. Βρούτσης ανέφερε πως η ΝΔ είναι το κόμμα που έβαλε την Ελλάδα στην Ευρώπη, αν και εφόσον κάτι πάει στραβά και διαπιστώσουμε πως η χώρα πάει στα βράχια, θα πάρουμε πρωτοβουλίες για το αποφύγουμε. Θα δούμε την συμφωνία, θα την αξιολογήσουμε και θα αποφασίσουμε. Σε αντίθεση με αυτά βέβαια δεν παρέλειψε να τονίσει πως είναι προτιμότερη μια κακή συμφωνία από μια ρήξη.

Tags: , , , , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: