Επιδόματα – ΟΠΕΚΑ: Αναλυτικά ποια πληρώνονται και πότε

Αναλυτικά όλες οι ημερομηνίες

Την Πέμπτη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ανακοίνωσε ένα νέο «πακέτο στήριξης» προς τις κοινωνικές ομάδες που επλήγησαν από τον κορωνοϊό. Αυτό περιλαμβάνει αύξηση στο επίδομα ενοικίου και ένταξη περισσότερων δικαιούχων στα επιδόματα τέκνων και στο ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα (πρώην ΚΕΑ).

Η πληρωμή στους δικαιούχους γίνεται μετά την έγκριση με υπουργική απόφαση δαπάνης σε βάρος των πιστώσεων του προϋπολογισμού εξόδων του υπουργείου Εργασίας, οικονομικού έτους 2020, για να χρηματοδοτηθεί ο Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) για την κάλυψη της καταβολής.

Αναλυτικά όλες οι ημερομηνίες

  • Η πληρωμή μηνός Οκτωβρίου 2020 στους δικαιούχους του προγράμματος «Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα» (πρώην ΚΕΑ) θα γίνει την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2020.
  • Η πληρωμή μηνός Οκτωβρίου 2020 στους δικαιούχους του Επιδόματος Στέγασης θα γίνει την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2020.
  • Η πληρωμή από τον ΟΠΕΚΑ μηνός Οκτωβρίου 2020 στους δικαιούχους των προνοιακών και διατροφικών επιδομάτων θα γίνει την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2020
  • Η πέμπτη διμηνιαία δόση του Επιδόματος Παιδιού 2020 αφορά στους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο και θα καταβληθεί, όπως ορίζει ο νόμος, την Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2020.

oikonomia

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: