Επίδομα Ειδικού Σκοπού: Μπαίνουν μέχρι το απόγευμα τα 534 ευρώ

Μέσα στις επόμενες ώρες θα πιστωθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων το επίδομα ειδικού σκοπού — Άνοιξε η πλατφόρμα για την επιστρεπτέα προκαταβολή

Σήμερα, Δευτέρα 15 Ιουνίου θα πιστωθούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων το επίδομα ειδικού σκοπού των 534 ευρώ για όσους εργαζόμενους παρέμειναν σε αναστολή εργασίας και το Μάιο.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, ο υπουργός οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας επιβεβαίωσε αντίστοιχη δήλωση του υπουργού εργασίας κ. Γιάννη Βρούτση ότι τα χρήματα θα μπουν στους λογαριασμούς των δικαιούχων μέχρι νωρίς το απόγευμα.

Ακόμη, σημείωσε ότι υπογράφηκε και η ΚΥΑ για το επίδομα των 534 ευρώ του Μαΐου και για τις επιχειρήσεις. Ο κ. Σταϊκούρας επανέλαβε ότι η καθυστέρηση οφείλεται στο ότι υπήρξαν λάθη στις αιτήσεις των επιχειρήσεων κυρίως σε ότι έχει να κάνει με συνδεδεμένες επιχειρήσεις.

Ο υπουργός οικονομικών ανακοίνωσε επίσης ότι άνοιξε τη Δευτέρα και θα παραμείνει διαθέσιμη μέχρι και τις 22 Ιουνίου η πλατφόρμα για την Β φάση της επιστρεπτέας προκαταβολής η οποία αναμένεται να μοιράσει 1,4 δις ευρώ σε περίπου 250,000 επιχειρήσεις κυρίως μικρές και μεσαίες αλλά όχι και τις μεγάλες (με πάνω από 1000 ) εργαζόμενους οι οποίες αποκλείστηκαν από την πρωτοβουλία.

oikonomia

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: