Έπιασαν στη Γερμανία τον μακελάρη του μουσείου Μπαρντό

Ένας Τυνήσιος, ο οποίος συνελήφθη νωρίτερα σήμερα στο κρατίδιο της Έσσης στη δυτική Γερμανία, θεωρείται ύποπτος για την τρομοκρατική επίθεση στο Μουσείο Μπαρντό της πρωτεύουσας της Τυνησίας Τύνιδας πριν από δύο χρόνια, κατά την οποία έχασαν τη ζωή τους 22 άνθρωποι, ανακοίνωσε η γερμανική εισαγγελία.

 

Το Εθνικό Μουσείο Μπαρντό, το οποίο βρίσκεται ακριβώς δίπλα στο κοινοβούλιο της χώρας, είναι από τα σημαντικότερα της αφρικανικής ηπείρου και αποτελεί πόλο έλξης για τους τουρίστες καθώς φιλοξενεί μία από τις μεγαλύτερες συλλογές ρωμαϊκών μωσαϊκών στον κόσμο.

Από τα θύματα 18 ήταν τουρίστες – από την Ιταλία, την Ισπανία, τη Γερμανία και την Πολωνία – ένας αστυνομικός και μία καθαρίστρια.

Νωρίς σήμερα το πρωί περισσότεροι από 1.100 αστυνομικοί πραγματοποίησαν εφόδους σε 54 σπίτια, επιχειρήσεις και τεμένη στη Φραγκφούρτη και σε άλλες πόλεις στο κρατίδιο της Έσσης στη δυτική Γερμανία και συνέλαβαν τον εν λόγω Τυνήσιο, ανακοίνωσαν οι γερμανικές αρχές.

Ο 36χρονος Τυνήσιος είναι ύποπτος για στρατολόγηση υπερ του Ισλαμικού Κράτους στη Γερμανία από τον Αύγουστο 2015 και για συγκρότηση δικτύου υποστηρικτών με στόχο την πραγματοποίηση τρομοκρατικής επίθεσης στη Γερμανία, ανέφερε νωρίτερα σε ανακοίνωσή του το γραφείο του γενικού εισαγγελέα Φραγκφούρτης.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η αστυνομία πραγματοποίησε τις εφόδους στην Φραγκφούρτη, το Όφενμπαχ, το Ντάρμστατ, το Λίμπεργκ και το Βισμπάντεν καθώς και σε κάποιες άλλες περιοχές. Οι αρχές πραγματοποιούν έρευνες σχετικά με 16 υπόπτους ηλικίας από 16 ως 46 ετών, περιλαμβανομένου του συλληφθέντος.

Τα σχέδια επίθεσης βρίσκονταν ακόμη σε αρχικό στάδιο και δεν υπήρχε σαφής στόχος της επίθεσης, σύμφωνα με τον γενικό εισαγγελέα.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

seleo.gr-Diethni

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: