Έπεσε από τα 33.000 πόδια και επέζησε [φωτο+βίντεο]

Το παγκόσμιο ρεκόρ Guinness για την υψηλότερη πτώση χωρίς αλεξίπτωτο κατέχει η Vesna Vulović, η Σέρβα αεροσυνοδός, που επέζησε μιας πτώσης από τα 33.000 πόδια (10.160 μέτρα).

Η απίστευτα τυχερή γυναίκα επέβαινε στην πτήση JAT 367, στις 26 Ιανουαρίου 1972, όταν σημειώθηκε μια έκρηξη στο χώρο αποσκευών του αεροπλάνου από βόμβα που ήταν τοποθετημένη σε χαρτοφύλακα, με αποτέλεσμα το αεροσκάφος να συντριβεί κοντά στο Srbská Kamenice της Τσεχοσλοβακίας.

Η αεροσυνοδός ήταν η μοναδική που επέζησε. Έμεινε για αρκετές μέρες σε κώμα και νοσηλεύτηκε για αρκετούς μήνες λόγω των σοβαρών τραυμάτων της. Η Vulović είχε υποστεί κάταγμα κρανίου, είχε τρεις σπασμένους σπόνδυλους, δύο σπασμένα πόδια, σπασμένα πλευρά και σπασμένη λεκάνη. Είχε παραλύσει προσωρινά από τη μέση και κάτω και, παρόλο που ανέκαμψε, συνέχισε να περπατάει κουτσαίνοντας.

Μάλιστα, η ίδια ήταν πρόθυμη να συνεχίσει να δουλεύει ως αεροσυνοδός, ωστόσο η εταιρεία, η Jat Airways αποφάσισε να της δώσει μια δουλειά γραφείου, αφού θεώρησε ότι η παρουσία της στις πτήσεις θα έφερνε υπερβολική δημοσιότητα.

Το 1985, το βιβλίο Guinness World Records αναγνώρισε την Vulović ως την παγκόσμια κάτοχο ρεκόρ για την υψηλότερη πτώση χωρίς αλεξίπτωτο.

Τα τελευταία χρόνια της ζωής της τα πέρασε μόνη της, σε ένα μικρό διαμέρισμα του Βελιγραδίου, μέχρι το θάνατό της το 2016.

viral

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: