Έπεσαν τα πρώτα χιόνια στη Θεσσαλονίκη! (εικόνες & βίντεο)

Έπεσαν τα πρώτα χιόνια στα ορεινά της Θεσσαλονίκης με ορισμένες περιοχές να έχουν ντυθεί ήδη στα λευκά.

Εκτός από χιόνια, ο καιρός φέρνει μαζί του και κρύο, αφού οι βορειοανατολικοί άνεμοι (που στα πελάγη θα φτάνουν τα 7 με 8 μποφόρ) ρίχνουν και τη θερμοκρασία αισθητά.

Οι κάτοικοι στην περιοχή του Ωραιοκάστρου ξύπνησαν σε λευκό τοπίο, ενώ χιόνια έπεσαν και στην περιοχή του Λαγκαδά, του Χιορτάτη, της Εξοχής και του Φιλύρου.

Σύμφωνα με την Αστυνομική Διεύθυνση με αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία στην Π.Ε.Ο. Θεσσαλονίκης — Ιερισσού μέσω Ταξιάρχη καθώς και στην Επ. Οδ. Νεοχωρίου — Βαρβάρας.

“Στις 03:30 άρχισε η χιονόπτωση. Από τη διασταύρωση του Χορτιάτη και πέρα, σε όλες τις κοινότητες έπεσε καλό χιόνι, κατά τις 07:00 το πρωι είδαμε μία ύφεση. Δεκαοκτώ εκχιονιστικά είχαμε έξω και ρίξαμε 150 τόνους αλάτι” ανέφερε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο δήμαρχος Πυλαίας- Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης.

Ο κ. Καϊτεζίδης διευκρίνισε ότι “όλα τα σχολεία στον Δήμο λειτουργούν κανονικά, όλοι οι δρόμοι είναι καθαροί και οι συγκοινωνίες διεξάγονται κανονικά. Θα συνεχίσουμε να είμαστε σε επιφυλακή μέχρι να υποχωρήσει η κακοκαιρία, οι δημότες μπορούν να απευθύνονται σε όλα τα κοινοτικά καταστήματα για ό,τι χρειάζονται”.

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους του Περιφερειακού Μετεωρολογικού Σταθμού Μακεδονίας, το ψυχρό μέτωπο που εγκαταστάθηκε από την Τρίτη πάνω από τη δυτική, κεντρική και ανατολική Μακεδονία και Θράκη σταδιακά θα αποχωρήσει από το μεσημέρι. Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί σημαντικά προβλήματα στους δρόμους της Θεσσαλονίκης.

Δείτε εικόνες από το χιονισμένο Ωραιόκαστρο:

Δείτε εικόνες και βίντεο από τον χιονισμένο Χορτιάτη:


thestival.gr

thestival.gr

Δείτε εικόνες από τη χιονισμένη Όσσα Λαγκαδά:


(φωτ.: Σοφία Καραϊωάννου)

(φωτ.: Σοφία Καραϊωάννου)

(φωτ.: Σοφία Καραϊωάννου)

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: