Έπεσαν οι υπογραφές-O Valtteri Bottas στο δυναμικό της Alfa Romeo Racing ORLEN

Από το 2022 τον Valtteri Bottas δεν θα τον βλέπετε με μαύρη φόρμα αλλά με κόκκινη.Ο Φινλανδός οδηγός που μέχρι σήμερα τρέχει στη F1 με την ομάδα της Mercedes ,υπέγραψε μια πολυετή συμφωνία με την ομάδα της Alfa Romeo Racing ORLEN, της οποίας η βάση βρίσκεται στο Hinwil της Ελβετίας.

Ο Bottas έχει κερδίσει εννέα  Grand Prix και εντάσσεται στην ομάδα σε μια περίοδο, η οποία σηματοδοτείται από το ξεκίνημα μιας νέας εποχής για την Formula 1, με τους νέους κανονισμούς να προσφέρουν μια μοναδική ευκαιρία για σημαντική άνοδο.

Γεννημένος στην Nastola της Φινλανδίας στις 28 Αυγούστου του 1989, ο Bottas έχτισε μια εντυπωσιακή πορεία στους αγώνες με μονοθέσια, αποτελώντας μόλις τον 2ο οδηγό στην ιστορία που κατέκτησε την ίδια χρονιά (2008) τους θεσμούς Formula Renault Eurocup και Formula Renault Northern European Cup. Τα δύο αμέσως επόμενα χρόνια κέρδισε το Masters of Formula 3, ενώ στον πρώτο του χρόνο στο GP3 Series κατέκτησε 4 νίκες και τον τίτλο, αποδεικνύοντας την ετοιμότητα του για την κορυφαία μορφή του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Το ντεμπούτο του στην Formula 1 πραγματοποιήθηκε το 2013 με την ομάδα της Williams, με τον Φινλανδό να δείχνει αμέσως το ταλέντο του και να εξασφαλίζει μια θέση στη Mercedes το 2017, όπου έπαιξε καίριο ρόλο στην πορεία κατάκτησης τεσσάρων Πρωταθλημάτων Κατασκευαστών με 9 νίκες και 54 θέσεις στο βάθρο.

Η επόμενη χρονιά θα ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο για τον ταλαντούχο οδηγό από τη Νastola. Με την ένταξη του στην Alfa Romeo Racing ORLEN, ο Bottas, θα συμβάλει με την εμπειρία του και το ανταγωνιστικό του πνεύμα στη βελτίωση της ομάδας. Οι νέοι κανονισμοί που θα εφαρμοστούν θα φέρουν σημαντικές αλλαγές και την ευκαιρία για τον οδηγό και την ομάδα να γράψουν μια νέα, επιτυχημένη πορεία μαζί.

Καλωσόρισες στην Alfa Romeo Racing ORLEN, VB77!

Valtteri Bottas: «Ένα νέο κεφάλαιο στην αγωνιστική μου καριέρα ανοίγει. Είμαι ενθουσιασμένος που θα ενταχθώ στην Alfa Romeo Racing ORLEN από το 2022 και θα συμμετέχω σε μια νέα πρόκληση με αυτή, τη θρυλική μάρκα. Η Alfa Romeo είναι μια μάρκα που δεν χρειάζεται συστάσεις. Έχει γράψει λαμπρές σελίδες στην ιστορία της Formula 1 και θα είναι τιμή για εμένα να την εκπροσωπήσω. Η προοπτική που προσφέρει η δομή της ομάδας είναι δεδομένη και θα εκμεταλλευτώ την ευκαιρία να βοηθήσω την προσπάθεια της να ανέβει στην κατάταξη, ειδικότερα με τους νέους κανονισμούς που δίνουν την ευκαιρία για σημαντικά βήματα προόδου. Είμαι ευγνώμων για την εμπιστοσύνη που έδειξαν σε εμένα και ανυπομονώ να τους δικαιώσω. Θέλω όσο ποτέ να αγωνιστώ και να κερδίσω. Γνωρίζω καλά τον Fred (Vasseur) και ανυπομονώ να γνωρίσω και την υπόλοιπη ομάδα, αλλά και να χτίσω μια δυνατή σχέση μαζί τους όπως έκανα και στην Mercedes. Είμαι περήφανος για ότι πετύχαμε εκεί, θα εστιάσω στην προσπάθεια κατάκτησης του φετινού Πρωταθλήματος, αλλά παράλληλα ανυπομονώ και για τις νέες προκλήσεις που θα φέρει η επόμενη χρονιά.»

Jean Philippe Imparato, CΕΟ της Alfa Romeo: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που καλωσορίζουμε έναν τόσο έμπειρο οδηγό, όπως είναι ο Valtteri Bottas, στη μεγάλη οικογένεια της Alfa Romeo. Οι αξίες της αποδοτικότητας, της σταθερότητας και της απόδοσης, τις οποίες επαναπροσδιορίζει η Alfa Romeo για το μέλλον της, ταιριάζουν απόλυτα με έναν οδηγό όπως είναι ο Valtteri. Μαζί ελπίζουμε ότι θα γράψουμε νέες σελίδες στη θρυλική μας αγωνιστική ιστορία.»

Frédéric Vasseur, Επικεφαλής της Alfa Romeo Racing ORLEN: «Είναι χαρά μας που καλωσορίζουμε τον Valtteri στην ομάδα και ανυπομονούμε για αυτό το νέο ταξίδι που θα κάνουμε μαζί. Με τον Valtteri φέρνουμε στην ομάδα έναν πολύ δυνατό παίχτη με σημαντική εμπειρία. Ως οδηγός αποτέλεσε αναπόσπαστο μέρος μιας ομάδας που έγραψε ιστορία και με την οποία κατέκτησε 4 τίτλους κατασκευαστών. Είναι ο κατάλληλος οδηγός για να βοηθήσει την Alfa Romeo Racing ORLEN να κάνει βήματα προόδου. Η σχέση μας ξεκίνησε από την εμπλοκή του στην F3 και το GP3, με το ταλέντο και τις ικανότητες του να βελτιώνονται συνεχώς. Ανυπομονώ να τον δω να χρησιμοποιεί αυτές τις αξίες για το καλό της ομάδας. Η πολυετής συνεργασία δίνει, τόσο στον Valtteri, όσο και στην ομάδα, τη σταθερότητα που απαιτεί ένας θεσμός όπως η Formula 1 και είμαστε ενθουσιασμένοι για τα όσα θα μας φέρει το μέλλον.»

Έπεσαν οι υπογραφές-O Valtteri Bottas στο δυναμικό της Alfa Romeo Racing ORLEN gr.

now24.gr-auto

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: