Επερωτήση Δημαρά-Αβραμίδη σχετικά με την ανάγκη να βρεθεί λύση για την αιμοκάθαρση.

Ερωτήση Δημαρά-Αβραμίδη σχετικά με την ανάγκη να βρεθεί λύση για την αιμοκάθαρση. 

από το Γραφείο Τύπου 
Θέμα: «Ανάγκη να βρεθεί λύση για την αιμοκάθαρση»

Επερωτήση Δημαρά Αβραμίδη σχετικά με την ανάγκη να βρεθεί λύση για την αιμοκάθαρση.Κύριε Υπουργέ, οργή και αγανάκτηση προκαλούν… οι πολιτικές και τα μέτρα που θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή των αιμοκαθαρόμενων νεφροπαθών.

Η Επιτροπή Προμηθειών Υγείας (ΕΠΥ) εφαρμόζει διαδικασίες οι οποίες ουδεμία σχέση με κανένα θεραπευτικό και ιατρικό πρωτόκολλο ούτε και της τελευταίας τριτοκοσμικής χώρας. Η επιλογή πλέον της θεραπευτικής αγωγής δεν κρίνεται από το θεράποντα ιατρό αλλά επιβάλλεται μέσω προφορικών εντολών στελεχών της ΕΠΥ. 

Θεωρούμε αδιανόητο η οποιαδήποτε προσπάθεια ικανοποίησης δημοσιονομικών στόχων να γίνεται σε βάρος της ίδιας της ζωής ατόμων με βαριές αναπηρίες όπως είναι η νεφροπάθεια τελικού σταδίου.

Το φίλτρο αιμοκάθαρσης δεν είναι απλό αντιβιοτικό για την αντιμετώπιση μιας συνήθους ίωσης για να αλλάζει σε κάθε συνεδρία του αιμοκαθαρόμενου, ούτε είναι δυνατόν να επιλέγονται τέτοιου είδους από διοικητικούς υπαλλήλους χωρίς μάλιστα να τηρείται συγκεκριμένο πρωτόκολλο προδιαγραφών για την ποιότητά τους.

Από την επιλογή του φίλτρου αιμοκάθαρσης εξαρτάται η ζωή του αιμοκαθαρόμενου. Όταν το φίλτρο επιλέγεται τυχαία και χωρίς συγκεκριμένες προδιαγραφές, με μόνο γνώμονα τη μείωση του κόστους αυτό εγκυμονεί κινδύνους ακόμα και για την ίδια τη ζωή του αιμοκαθαρόμενου.

Επειδή μιλάμε για τη ζωή αιμοκαθαρόμενων πολιτών και όχι με τη λογική ότι υπάρχουν ασθενείς δεύτερης κατηγορίας, παρακαλούμε να επιληφθείτε του θέματος γιατί οποιαδήποτε πρακτική πλην των ενδεδειγμένων, εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους για τη Δημόσια

Ας μην περιμένουμε να θρηνήσουμε θύματα από μία επιεικώς απαράδεκτη, τυχάρπαστη και τυχοδιωκτική πολιτική για την υγεία. 

Ερωτάστε : 

1.Πως σκοπεύετε να αντιμετωπίσετε αυτή την απαράδεκτη κατάσταση σε σχέση με την προμήθεια φίλτρων αιμοκάθαρσης; 

2.Με ποιο τρόπο η πολιτική για την υγεία της ελληνικής κυβέρνησης βάζει εμπράκτως πάνω από το την υγεία των ελλήνων πολιτών; 

Αθήνα 5-3-2013 

Αρ. πρωτ. ΟΙ ΕΡΩΤΩΝΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ 

ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΑΡΑΣ 

ΓΑΒΡΙΗΛ ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ

Επερωτήση Δημαρά Αβραμίδη σχετικά με την ανάγκη να βρεθεί λύση για την αιμοκάθαρση.

Tags: , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: