Επεισοδιακή νίκη για τον Χάμιλτον  στη Μεγάλη Βρατνία- Τερμάτισε πρώτος  με τρείς τροχούς

Τελικά είναι ο καλύτερος. Ο Λιούις Χάμιλτον κέρδισε το Γκραν  Πρι στη Μεγάλη Βρετανία με σκασμένο τον πίσω τροχό και πήρε την 3η  σερί νίκη του. Έκανε σχεδόν τη μισή πίστα με τρείς τροχούς ωστόσο κατάφερε να κρατήσει την 1η θέση. Χαρακτηριστικό του σημερινού αγώνα ήταν τα αυτοκίνητα ασφαλείας — μπήκαν δύο φορές στην πίστα- αλλά και τα κλαταρισμένα ελαστικά.Στη 2η θέση τερμάτισε ο Μαξ Φερστάπεν και στην 3η ο Σαρλ Λεκλέρ!

Ο αγώνας είχε δύο αυτοκίνητα ασφαλείας . Μία φορά με τον  Κβίατ που έφυγε μόνος του έξω και κατέστρεψε το μονοθέσιο του και του Μάγκνουσεν που χτύπησε με τον Άλμπον . Ο  οδηγός της Red Bull πήρε ποινή 5 δευτερολέπτων.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής ξεκίνησε από την pole position και κατάφερε να ελέγξει τον αγώνα χωρίς πολύ κόπο καθώς ο τιμ-μέιτ του, Βάλτερι Μπότας ήταν στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα στην 2η θέση αλλά δύο γύρους πριν το τέλος είχε και αυτός κλατάρισμα με αποτέλεσμα να τερματίσει στην 11η θέση και φυσικά ούτε αυτός αλλά ούτε η Mercedes πήραν βαθμούς.

Ο Μαξ Φερστάπεν  ήταν ο μεγάλος άτυχος του αγώνα. Έκανε το λάθος να μπει στα πίτς για αλλαγή ελαστικών για να μπορέσει να κάνει πιο γρήγορους γύρους αλλά δεν είχαν προβλέψει –και δεν ήταν δυνατόν να το προβλέψουν – το κλατάρισμα του ελαστικού του Μπότας.  Ο Μπότας είχε κλατάρισμα και  βγήκε εκτός συναγωνισμού.

 

Αν δεν είχε μπει στα πίτς και βρισκόταν μέσα στην πίστα έστω με τελειωμένα τα ελαστικά θα είχε περάσει άνετα τον Χάμιλτον.Καταπληκτικό αγώνα έκανε ο  Ρικιάρντο  ο οποίος τερμάτισε με τη Renault  στην 4η θέση.

.

Επεισοδιακή νίκη για τον Χάμιλτον  στη Μεγάλη Βρατνία- Τερμάτισε πρώτος  με τρείς τροχούς gr.

now24.gr-auto

Tags: , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: