Επεισόδια στο ΑΠΘ: Ελεύθερος λόγω covid ο ένας από τους δύο συλληφθέντες

Στο Αυτόφωρο ο δεύτερος συλληφθείς

Στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο παραπέμφθηκε να δικαστεί ο ένας εκ των δύο συλληφθέντων από τα χθεσινά επεισόδια που σημειώθηκαν στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, εις βάρος του οποίου ασκήθηκε ποινική δίωξη για απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης σε βάρος υπαλλήλου και εξύβριση (τελούμενη δημοσίως).

Θυμίζουμε ότι τα επεισόδια ξεκίνησαν μπροστά στη Σχολή Θετικών Επιστημών, όταν άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου που αντιδρούν στις εργασίες για τη κατασκευή βιβλιοθήκης στο πρώην «Στέκι του Βιολογικού», επιτέθηκαν με πέτρες, μάρμαρα και διάφορα αντικείμενα, προς τις αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στον χώρο του πανεπιστημίου προκειμένου να περιφρουρήσουν τις εργασίες. Μάλιστα, από τα επεισόδια τραυματίστηκε τραυματίστηκε ένας αστυνομικός της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης καθώς δέχτηκε πέτρα στο κεφάλι.

Σημειώνεται ότι ο δεύτερος κατηγορούμενος εντοπίστηκε θετικός στον κορωνοϊό και ως εκ τούτου δεν προσήλθε στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης και αφέθηκε ελεύθερος. Εις βάρος του δεν ασκήθηκε ποινική δίωξη, κάτι που θα γίνει όταν υποβληθεί η δικογραφία στην Εισαγγελία Πρωτοδικών.

Αυτήν την ώρα, έξω από τα δικαστήρια έχουν συγκεντρωθεί άτομα του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου που πραγματοποιούν συγκέντρωση συμπαράστασης στους συλληφθέντες.

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: