Επανακαταμέτρηση των ψήφων για τις δημοτικές εκλογές στο Αιγάλεω

Την απόφαση για επανακαταμέτρηση των ψήφων στο δήμο του Αιγάλεω στην Αττική πήρε το Πρωτοδικείο Αθηνών. Είχαν προηγηθεί ο δήμος Θεσσαλονίκης και ο δήμος Ωραιοκάστρου, όπου είχε γίνει επανακαταμέτρηση μετά τον α’ γύρο.

Οι δύο υποψήφιοι πήγαιναν ψήφο – ψήφο. Ο προσκείμενος στον ΣΥΡΙΖΑ, σημερινός δήμαρχος Δημήτρης Μπίρμπας έχασε από τον υποψήφιο της ΝΔ Γιάννη Γκίκα με μόλις στον α΄γύρο με μόλις 47 ψήφους διαφορά (8.509 έναντι 8.462) και στον β΄ με 54 (11.921 έναντι 11.867).

Η ένσταση έγινε στον πρόεδρο των Πρωτοδικών Γιώργο Γρίβα αρχικά από τον νικητή της μονομαχίας, ο οποίος ενημερώθηκε πως ο αντίπαλός του θα έκανε το ίδιο. Η ένσταση αυτή, ωστόσο, απορρίφθηκε, καθώς o δικαστικός λειτουργός εξήγησε ότι θα πρέπει να υπάρχει αιτιολογημένο ενδιαφέρον για πιθανή αλλοίωση αποτελέσματος αλλιώς αόριστες αιτήσεις δεν γίνονται δεκτές. Το αίτημα αυτό έγινε στις 5 Ιουνίου. Την επόμενη μέρα, στις 6 Ιουνίου κατέθεσε το ίδιο αίτημα και ο κ. Μπίρμπας, το οποίο επίσης απορρίφθηκε, όπως συνέβη και με το δεύτερο αίτημά του.

Τελικά, την περασμένη Τρίτη ο κ. Μπίρμπας κατέθεσε εκ νέου αίτημα, αυτή τη φορά στον Άρειο Πάγο, ο οποίος αποφάνθηκε θετικά. Έτσι, σήμερα το Πρωτοδικείο Αθήνας έστειλε σχετικό έγγραφο στους δύο υποψηφίους και η επανακαταμέτρηση εξπρές θα γίνει την Τρίτη το πρωί (8-3 μμ) και το απόγευμα (3-9 μμ) στο Πρωτοδικείο Αθηνών, από δέκα εκλογικά συνεργεία στα οποία συμμετέχει ένας δικαστικός και εκπρόσωποι των δύο συνδυασμών.

 

politiki

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: