Έπαινοι από τον στρατηγό Κωσταράκο για την αντικατάσταση των παλαιών τεθωρακισμένων με σύγχρονα

«Επιτέλους το πεζικό εξοπλίζεται με τα κατάλληλα οχήματα μάχης» σημειώνει ο επίτιμος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ

Έπαινοι από τον στρατηγό Κωσταράκο για την απόφαση να αντικατασταθούν τα παλαιά σοβιετικής κατασκευής τεθωρακισμένα οχήματα μάχης ΤΟΜΑ ΒΜΡ-1 με τα σύγχρονα γερμανικά ΤΟΜΑ Marder. Ο στρατηγός και επίτιμος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ σημειώνει ότι μετά από πολλά χρόνια παραμέλησης του Μηχανοκίνητου Πεζικού, επιτέλους αποφασίστηκε να εξοπλιστεί με τα κατάλληλα οχήματα μάχης.

Ολόκληρη η δήλώση του στρατηγού Κωσταράκου έχει ως εξής: «Mόνο συγχαρητήρια αξίζουν στην πολιτική και στρατιωτική ηγεσία της χώρας, την κυβέρνηση, 8 το ΥΠΕΘΑ, το ΓΕΕΘΑ και το ΓΕΣ για τη απόφαση αντικατάστασης των παλαιών

σοβιετικών ( Τεθωρακισμένων Οχημάτων Μάχης) ΤΟΜΑ BMP-1, γνωστής περιορισμένης επιχειρησιακής αξίας με νεότερα πλέον σύγχρονα και αξιόπιστα γερμανικά ΤΟΜΑ Marder, αλλά και την εισαγωγή των νέων γερμανικών ΤΟΜΑ Lynx στον ίδιο ρόλο. Οι αβλεψίες και η παραμέληση του Μηχανοκίνητου Πεζικού για πολλά χρόνια, επιτέλους φαίνεται ότι λαμβανει τέλος. Το θρυλικό παγκοσμίως ελληνικό πεζικό για τις τρομακτικές εφόδους του με τις ξιφολόγχες, τώρα επιτέλους εξοπλίζεται και με τα κατάλληλα Οχηματα Μάχης.

Συγχαρητήρια σε όλους όσους μετείχαν στη λήψη αυτής της εξαιρετικά σημαντικής απόφασης.

‘Για μια Ελλαδα υπερήφανη και ισχυρή’

Στρατηγός Μιχαήλ Δημητρίου Κωσταράκος
Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ

π. Πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής της ΕΕ

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: