Έως το 2030 το 40% των πωλήσεων της Nissan στις ΗΠΑ θα είναι ηλεκτρικά οχήματα

Όταν οι γιαπωνέζοι βάζουν έναν στόχο συνήθως τον πετυχαίνουν. Το 2010 όταν πρωτοπαρουσίασαν το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό LEAF, είπαν ότι στόχος τους είναι να κατασκευάσουν ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο που θα είναι προσιτό σε όλο τον κόσμο.

Τώρα ανακοίνωσαν ότι το 40% των αυτοκινήτων τους που θα διαθέτουν στην Αμερική θα είναι αμιγώς ηλεκτρικά. Ο  δεύτερος μεγάλος στόχος  είναι οι «εξηλεκτρισμένες»  πωλήσεις στην Ευρώπη. Εκεί τα ποσοστά είναι ακόμη πιο εντυπωσιακά. Στόχος της Nissan είναι έως το 2024 να πετύχει το 50% των πωλήσεων μόνο με ηλεκτροκίνητες εκδόσεις.

Ο Jeremie Papin, πρόεδρος της Nissan Americas, δήλωσε :

«Με το LEAF, η Nissan έδειξε το πρωτοποριακό της πνεύμα στα ηλεκτρικά οχήματα. Τώρα, έχοντας διαθέσει  περισσότερα από μισό εκατομμύριο καθαρά ηλεκτρικά οχήματα και έχοντας διανύσει πάνω από 5 δισεκατομμύρια ηλεκτρικά μίλια σε δρόμους σε όλο τον κόσμο, συμβάλλουμε στην επανάσταση των ηλεκτρικών οχημάτων. Η Nissan έχει δεσμευτεί πλήρως να κάνει αυτό που της αναλογεί για την οικοδόμηση μιας καθαρότερης, ασφαλέστερης και πιο περιεκτικής κοινωνίας, για όλους».

Η γιαπωνέζικη εταιρία  έχει θέσει ως στόχο την επίτευξη ουδετερότητας άνθρακα σε όλες τις επιχειρηματικές δραστηριότητες και τον κύκλο ζωής των προϊόντων της, έως το 2050. Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, στις αρχές της δεκαετίας του 2030, κάθε ολοκαίνουργιο όχημα Nissan που θα διατίθεται στις βασικές αγορές, θα είναι «εξηλεκτρισμένο».

Το Nissan LEAF είναι ήδη στη 2η γενιά του. Το 2022 θα δούμε ένα ακόμη Nissan αμιγώς ηλεκτρικό. Θα είναι το αμιγώς ηλεκτρικό crossover ARIYA .

Το  ARIYA συνδυάζει επιδόσεις, χειρισμό και συνδεσιμότητα υψηλού επιπέδου, με μια γαλήνια, εκλεπτυσμένη καμπίνα και προηγμένη τεχνολογία, για να κάνει την οδήγηση ευκολότερη και πιο διασκεδαστική.

Ο Jeremie Papin αναφέρθηκε στην  αμερικάνικη αγορά και είπε ότι οι αμερικάνοι θα εκτιμήσουν το Ariya γιατί έχουν καταλάβει ότι με την ηλεκτροκίνηση εκτός από τις μηδενικές εκπομπές ρύπων τα λειτουργικά κόστη είναι ελάχιστα.

Έως το 2030 το 40% των πωλήσεων της Nissan στις ΗΠΑ θα είναι ηλεκτρικά οχήματα gr.

now24.gr-auto

Tags: , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: