Εορδαία: Ιερέας διέκοψε τη λειτουργία για να αποδοκιμάσει πιστή που φορούσε μάσκα

“Δεν θέλω καρναβάλια μέσα στην εκκλησία μου”

Το πρωί της Κυριακής, ένα πρωτοφανές περιστατικό σημειώθηκε στην ιερά μονή Αγίας Παρασκευής Μηλοχωρίου της Εορδαίας με έναν ιερομόναχο να διακόπτει τη λειτουργία για να αποδοκιμάσει μια πιστή που φορούσε μάσκα.

Όπως μεταδίδουν τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο ιερομόναχος Ιγνάτιος διέκοψε τη λειτουργία και είπε σε 74χρονη γυναίκα που φορούσε μάσκα προστασίας για τον κορωνοϊό: «Δε θέλω καρναβάλια μέσα στην εκκλησία μου».

Η εν λόγω γυναίκα φέρεται να ήταν η μοναδική εντός του γεμάτου ιερού ναού που φορούσε μάσκα για τον κορωνοϊό, σύμφωνα και με τις συστάσεις του υπουργείου Υγείας.

Η 74χρονη αρνήθηκε να αποχωρήσει, παρά και τη σχετική προτροπή του επιτρόπου, ενώ εντύπωση προκαλεί η στάση των υπόλοιπων πιστών. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν υπήρξε καμία αντίδραση στα όσα είπε ο ιερομόναχος.

Η κόρη της 74χρονης, Στεργιανή Γάκη, αναφέρθηκε στο απαράδεκτο περιστατικό σε σχετική ανάρτησή της στο Facebook:

«Σε αυτόν λοιπόν τον “ιερέα” που με περισσή αγένεια και αλαζονεία αποκάλεσε καρναβάλι την 74χρονη μητέρα μου επειδή επέλεξε ούσα σκεπτόμενη και υπεύθυνη, να φορά μάσκα στην σημερινή λειτουργία, ας του πει κάποιος πως τον πληρώνω και εγώ δουλεύοντας κοπιωδως και αποδίδοντας με συνέπεια τις φορολογικές μου υποχρεώσεις και υπάρχει εκεί για να μεταλαμπαδευσει την αγάπη του Θεού στις ψυχές και στις ζωές μας. Και πείτε του επίσης πως ο οίκος του Θεού από τον οποίον έδιωξε σήμερα την μητέρα μου, είναι χώρος που ψυχές, μυαλά και χαρακτήρες σαν τον δικό του δεν θα έπρεπε να πλησιάζουν….μόνο ντροπή και θλίψη… μεσαίωνας».

Διαβάστε επίσης: Η στιγμή που διώχνουν γυναίκα από πτήση επειδή αρνήθηκε να φορέσει μάσκα για τον κορωνοϊό (βίντεο)

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: