Ένοχος για συκοφαντική δυσφήμιση ο Ηλίας Κασιδιάρης

Ποινή φυλάκισης 4 μηνών με τριετή αναστολή επέβαλε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο στον πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη, για υπόθεση συκοφαντικής δυσφήμισης του πρώην στελέχους του κόμματος και μάρτυρα κατηγορίας στην δίκη για την εγκληματική οργάνωση, Ηλία Σταύρου.

Μετά από τη μήνυση που είχε καταθέσει ο κ. Σταύρου, συγκατηγορούμενος του Ηλία Κασιδιάρη ήταν και ο αρχηγός του κόμματος Νίκος Μιχαλολιάκος ο οποίος κρίθηκε αθώος από το δικαστήριο.

Η μήνυση αφορούσε σε αναρτήσεις σε βάρος του, στην ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής το 2014, αφού ο μηνυτής είχε καταθέσει στοιχεία για το κόμμα στην ανακριτική διαδικασία που ερευνούσε την δράση εγκληματικής οργάνωσης.

Η καταδίκη του κ. Κασιδιάρη αφορά ανάρτηση για περιστατικό στην Βουλή, σύμφωνα με την οποία ο Ηλίας Σταύρου φέρεται να είχε επιτεθεί στον κουρέα. Το δικαστήριο δέχθηκε πως η ανάρτηση είχε συκοφαντικό περιεχόμενο καθώς δεν αποδείχθηκε το συμβάν στην Βουλή.

Για τους χαρακτηρισμούς «ψυχικά ασθενής», «μοιχός» κ.ά που περιλαμβάνονταν σε αναρτήσεις στον ιστόποπο της Χρυσής Αυγής για τον κ. Σταύρου το Δικαστήριο μετέτρεψε την κατηγορία της συκοφαντικής δυσφήμισης σε εξύβριση και έπαυσε την ποινική δίωξη λόγω παραγραφής.

Η απόφαση για την αθώωση του Νίκου Μιχαλολιάκου ελήφθη καθώς το επίμαχο διάστημα βρισκόταν προσωρινά κρατούμενος στις Φυλακές Κορυδαλλού και έτσι δεν αποδείχθηκε πως γνώριζε τις αναρτήσεις.

Ο μηνυτής ο οποίος έχει δηλώσει και παράσταση πολιτικής αγωγής στην υπόθεση κατέθεσε σήμερα πως για να ανέβει οποιοδήποτε άρθρο στην ιστοσελίδα έπαιρνε την έγκριση του Ηλ. Κασιδιάρη, ενώ ο Νίκος Μιχαλολιάκος είχε πλήρη γνώση και χάραζε τη γραμμή.

Ωστόσο, σήμερα στο δικαστήριο η πλευρά Μιχαλολιάκου και Κασιδιάρη υποστήριξε ότι η ιστοσελίδα ανήκε σε άλλο τρίτο πρόσωπο, ο οποίος εμφανιζόταν ως σχεδιαστής της. Επιπλέον, ο Ηλίας Κασιδιάρης αρνήθηκε κάθε σχέση με την ιστοσελίδα, τη διαχείρισή της και τις επίμαχες αναρτήσεις.

 

ellada

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: