Ένωση Κεντρώων: Στενός κορσές επιτήρησης και μέτρων η συμφωνία για το χρέος

Με ανακοίνωσή της, η Ένωση Κεντρώων χαρακτηρίζει στενό κορσέ επιτήρησης και μέτρων τη συμφωνία για το χρέος που επετεύχθη στο Eurogroup.

«Από το αναγκαίο κούρεμα του δημοσίου χρέους, που διαφήμιζε ο ΣΥΡΙΖΑ πριν από το 2015 στην επιμήκυνση επιτοκίων και δόσεων. Ρυθμίσεις που δυστυχώς δεν θα περάσουν στην κοινωνία και δεν οδηγούν σε λύση, αλλά σε κομματικούς πανηγυρισμούς στο Ζάππειο για τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ», αναφέρει χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως «ο στενός κορσές της επιτήρησης και των μέτρων δεν είναι για χαμόγελα, αλλά για κλάματα».

Όπως εκτιμά, με την απόφαση αυτή «απλά διευκολύνεται η Ελλάδα στην πληρωμή μεσοπρόθεσμων ομολόγων, γιατί έγινε αποδεκτό από όλους, ότι χωρίς ανάπτυξη και χωρίς επενδύσεις θα υπήρχε κίνδυνος να σημειωθεί άμεσα πιστωτικό γεγονός, δηλαδή νέος γύρος πτώχευσης».

«Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι η επόμενη πενταετία είναι πενταετία μεταρρυθμίσεων και μόνο αυτές μαζί με την ανάπτυξη μπορούν να δώσουν πνοή στην οικονομία και όχι τα ψέματα και οι υποσχέσεις για παροχές των κ.κ. Τσίπρα και Μητσοτάκη», καταλήγει η Ένωση Κεντρώων.

politiki

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: