Ενισχύει οικονομικά το δήμο Αμφίπολης η ΠΕΔΚΜ

Ενισχύει οικονομικά το δήμο Αμφίπολης η ΠΕΔΚΜ

Ενισχύει οικονομικά το δήμο Αμφίπολης η ΠΕΔΚΜ
Η συνεδρίαση της ΠΕΔ, ξεκίνησε με την απονομή τιμητικής πλακέτας στην αρχαιολόγο Κατερίνα Περιστέρη, για το σπουδαίο ανασκαφικό της έργο στην Αμφίπολη. Αποφασίστηκε η συμβολική ενίσχυση της ΠΕΔΚΜ προς τον Δήμο Αμφίπολης για την εκτέλεση έργων υποστηρικτικών της ανασκαφής, η παραχώρηση της χρήσης κτιρίου της ΠΕΔΚΜ στον Δήμο Σερρών για την στέγαση και λειτουργία υπηρεσιών του, ενώ πραγματοποιήθηκε και ο ορισμός εκπροσώπων της ΠΕΔΚΜ σε Συλλογικά Όργανα της Διοίκησης.

Στην έναρξη της συνεδρίασης το παρών έδωσαν ο Υπουργός Μακεδονίας-Θράκης Γιώργος Ορφανός, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ο αντιπερειφερειάρχης Σερρών Γιάννης Μωυσιάδης καθώς και αρκετοί δήμαρχοι των δήμων της Κεντρικής Μακεδονίας.

Ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, Γιώργος Ορφανός,στην σύντομη ομιλία του στην έναρξη της τακτικής συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας , εξέφρασε την πεποίθηση ότι η τοπική αυτοδιοίκηση μπορεί να παίξει ενεργό ρόλο στην αναπτυξιακή πορεία της χώρας, ενώ δήλωσε ότι κατανοεί τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δήμοι, καθώς όπως είπε υπηρέτησε το χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης επί δώδεκα χρόνια, την ίδια ώρα κάλεσε τους δημάρχους να καταγράψουν τις αστοχίες και τις παραλείψεις που υπάρχουν από την εφαρμογή του Καλλικράτη μέχρι σήμερα.

Όσα περισσότερα προβλήματα λύνονται στο πρώτο επίπεδο, στους δήμους, τόσο λιγότερα φτάνουν στο κράτος, υπογράμμισε ο κ. Ορφανός.

Η συνεργασία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με τους δήμους της Κεντρικής Μακεδονίας, ήταν και θα είναι πολύ στενή τόσο στην κατεύθυνση της επίλυσης καθημερινών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι δήμοι και η Περιφέρεια μπορεί να βοηθήσει, αλλά και κυρίως με τη στενή συνεργασία που θα έχουμε με την ολοκλήρωση της τρέχουσας προγραμματικής περιόδου ΕΣΠΑ επεσήμανε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, ο πρόεδρος της ΠΕΔΚΜ, Λάζαρος Κυρίζογλου, δήλωσε ότι η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας δεν θα είναι ένα συνδικαλιστικό όργανο μόνο των δήμων που θα εξαντλείται σε συζητήσεις γύρω από τον εαυτό της, αλλά θα είναι ένα όργανο το οποίο θα δίνει ουσιαστικό περιεχόμενο στους λόγους ύπαρξης της. Θα επιστρατεύουμε τις δυνάμεις μας με καλές πρακτικές προς κάθε κατεύθυνση και με αυτό τον τρόπο θα δείξουμε το δρόμο προς την Κεντρικής εξουσία τι πρέπει να κάνει είπε.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: