Ενημέρωση της Βουλής από Μητσοτάκη για την κυβερνητική πολιτική στη διαχείριση της πανδημίας

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ενημερώσει τη Βουλή αύριο, 15 Ιανουαρίου, στις 10:30, σύμφωνα με το άρθρο 142Α του κανονισμού, για την κυβερνητική πολιτική σχετικά με τη διαχείριση της πανδημίας του κορονοϊού. Αυτό σημαίνει ότι το… θερμόμετρο αναμένεται να ανέβει στο Κοινοβούλιο.

Υπενθυμίζεται ότι, την είδηση είχε κάνει γνωστή νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρήστος Ταραντίλης.Όπως ανέφερε, «θα υπάρξει συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών ανοιχτά, όχι πίσω από κλειστές πόρτες».

«Περιμένουμε πέρα από την όποια κριτική και συγκεκριμένες θέσεις και προτάσεις για το συλλογικό καλό», πρόσθεσε.

Αύριο οι ανακοινώσεις για το εμπόριο

Για τα επιδημιολογικα δεδομένα του κορονοϊού στη χώρα μας, ο κ. Ταραντίλης είπε πως είναι πολύ καλύτερα από πολλές άλλες  ευρωπαϊκές χώρες, και προανήγγειλε ανακοινώσεις αύριο αναφορικά με τη λειτουργία του εμπορίου.

«Η Κυβέρνηση παρακολουθεί στενά τα στοιχεία και προχωρά βήμα-βήμα σε αποφάσεις, με βάση τις εισηγήσεις των ειδικών επιστημόνων. Δεν βάζει σε καμιά ζυγαριά την προστασία της ανθρώπινης ζωής, αλλά δεν αγνοεί τις ανάγκες του κόσμου της εργασίας και της επιχειρηματικότητας, όπως για παράδειγμα του εμπορίου, που έχει μπροστά του την περίοδο εκπτώσεων.

Αποφάσεις για το επόμενο διάστημα θα λαμβάνονται -μετά από τις εισηγήσεις της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων- και  θα ανακοινώνονται κάθε Παρασκευή από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας. Αυτό θα γίνει και αύριο» είπε χαρακτηριστικά.

Πολιτική

Tags: , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: