Ενδιάμεσες εκλογές: Στη Βουλή των Αντιπροσώπων και ο γιος του φιλέλληνα γερουσιαστή Ρόμπερτ Μενέντεζ

Έναν επιπλέον σύμμαχο θα έχει η Ελλάδα στη Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ μετά τις ενδιάμεσες εκλογές καθώς θέση στο σώμα εξασφάλισε και ο 37χρονος γιος του φιλέλληνα γερουσιαστή και προέδρου της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, Ρόμπερτ Μενέντεζ.

Ο Ρόμπερτ Μενέντεζ Τζούνιορ, ο οποίος είναι δικηγόρος στο επάγγελμα και πατέρας δύο παιδιών επικράτησε στις εκλογές για την 8η Περιφέρεια του Νιού Τζέρσεϊ όπου ήταν υποψήφιος με το κόμμα των Δημοκρατικών.

Αντίπαλός του ήταν ο Ρεπουμπλικανός Μάρκος Αρόγιο τον οποίο ο Ρόμπερτ Μενέντεζ Τζούνιορ νίκησε συγκεντρώνοντας το 73% των ψήφων.

Ο γιος του Ρόμπερτ Μενέντεζ, ο οποίος έχει παίξει καθοριστικό ρόλο στο μπλόκο για την πώληση και εκσυγχρονισμό αμερικανικών F-16 στην Τουρκία, θα αντικαταστήσει τον 71χρονο Δημοκρατικό, Άλμπιο Σίρες, ο οποίος εκλεγόταν ανελλιπώς από το 2006 αλλα αποφάσισε να μην είναι υποψήφιος στις φετινές ενδιάμεσες εκλογές των ΗΠΑ.

Η 8η περιφέρεια του Νιού Τζέρσεϊ περιλαμβάνει τις πιο αστικές περιοχές ανάμεσα στις οποίες το Νιούαρκ, το Τζέρσεϊ Σίτι και η Ελίζαμπεθ.

Προεκλογικά ο Μενέντεζ είχε αναφέρει πως «όταν μιλάς με ψηφοφόρους, το πιο σημαντικό πράγμα είναι να βρεις λύσεις στα οικονομικά, εκπαιδευτικά ζητήματα και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν».

It was great to sit down with Carlos Medina on NJ PBS about why I am running for Congress, about family and New Jersey’s grit.

Question: “Hudson County breeds a lot of fighters…..What about the HudCo swagger is going to aid you down in DC?”

Posted by Rob Menendez on Monday, March 28, 2022

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: