Ένας στους τρεις πιστεύει ότι αυτή είναι η καλύτερη εποχή του χρόνου

Η κάθε εποχή έχει τα υπέρ και τα κατά της, και ως εκ τούτου αμετανόητους λάτρεις ή μη. Οι χειμερινές παθαμυθοχώρες κερδίζουν τις εντυπώσεις με το ολόλευκο και αφράτο πέπλο του φρέσκου χιονιού, τα αναμμένα ζεστά τζάκια, τη λαμπερή ατμόσφαιρα των Χριστουγέννων και τις αμέτρητες στιγμές με τα αγαπημένα πρόσωπα.

Από την άλλη η άνοιξη έχει ταυτιστεί με την ανανέωση, το φρέσκο πράσινο γρασίδι, την αναγέννηση των φύλλων και των λουλουδιών, τις ήπιες βροχοπτώσεις και την ανακούφιση από το κρύο του χειμώνα που μόλις πέρασε.

Στη συνέχεια έρχεται το καλοκαίρι με τις βουτιές σε κρυστάλλινα νερά και τις βόλτες σε χρυσαφένιες αμμουδιές, τα κοκτέιλ με τους φίλους σε ανοιχτούς χώρους, τα μπάρμπεκιου και τα ρομαντικά ηλιοβασιλέματα.

Τι απ’ όλα τα παραπάνω μπορεί να «μισήσει» κανείς; Στην πραγματικότητα μια πρόσφατη έρευνα που διενεργήθηκε ανάμεσα σε 19.000 συμμετέχοντες- αναγνώστες του thelist.com, διαπίστωσε ότι κάθε μία από τις παραπάνω εποχές κρύβει και το δικό της σημαντικό αριθμό θαυμαστών.

Ο χειμώνας αναδείχθηκε, προς έκπληξη όλων, στη δεύτερη θέση με 27%, το καλοκαίρι στην τρίτη με 22% και η άνοιξη στην τελευταία θέση των προτιμήσεων του κοινού με 15%! Μια θέση, που ομολογουμένως κανείς δεν περίμενε! Όπως καταλαβαίνετε το φθινόπωρο είναι η εποχή που βρέθηκε στην κορυφή των προτιμήσεων του κοινού, το outsider, αν αναλογιστεί κανείς τη μελαγχολία που προκαλεί στους περισσότερους, που έκανε τη διαφορά.

Συγκεντρώνοντας το εκπληκτικό 36% των ψήφων των συμμετεχόντων στην έρευνα, το φθινόπωρο με τα πορτοκαλί «χαλιά» από τα πεσμένα φύλλα, το άρωμα των μπαχαρικών, τα άνετα πουλόβερ που βγαίνουν από τις ντουλάπες μετά από καιρό, τη ζεστασιά ενός αρωματικού κεριού με άρωμα κανέλα ή βανίλια έχει λόγο που βρέθηκε στην κορυφή. Και μάλιστα επιστημονικό.

Σύμφωνα, λοιπόν, με την Kathryn Lively, καθηγήτρια κοινωνιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Ντάρτμουθ, και τις δηλώσεις της στην Huffington Post ένας λόγος αποτελεί το γεγονός ότι το φθινόπωρο θα μπορούσε να έχει αποτυπωθεί στις ψυχές όλων λόγω της παιδικής μας ηλικίας.

«Ως παιδιά, έχουμε συνδέσει το φθινόπωρο με την επιστροφή στο σχολείο, τα νέα σχολικά είδη, την επανασύνδεση με τους φίλους μας. Είναι συναρπαστικό, για τους περισσότερους. Εξακολουθούμε να ανταποκρινόμαστε σε αυτό το μοτίβο που βιώσαμε για δεκαοκτώ χρόνια», εξήγησε χαρακτηριστικά.

(?)

Πηγή: newsbeast.gr-paraxena

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: