Ένας οδηγός για να διαλέξεις το σωστό κορμάκι ανάλογα με τον σωματότυπό σου

Η σχεδιάστρια των bodies  σου δίνει όλα τα tips για να καταλήξεις στο ιδανικό body που ταιριάζει στον σωματότυπό σου.

Η Χριστίνα Κατσαούνη είναι το πρόσωπο πίσω από το The C Edition. Εκείνη το εμπνεύστηκε, το σχεδίασε και το έκανε πραγματικότητα. Ένα ελληνικό brand που έχει να σου προσφέρει μία μεγάλη ποικιλία από bodies, εκείνα τα κορμάκια που πάντα υπήρχαν αλλά χρησιμοποιούνται περισσότερο ως εσώρουχα. Η Χριστίνα κατάφερε να τα φέρει στην επιφάνεια, να τα αναδείξει, να τους δώσει σχήμα και χαρακτήρα, να τα ταιριάξει με τη θηλυκότητα και πλέον να μην διανοείσαι να τα κρύψεις κάτω από ένα σακάκι ή ένα ημιδιάφανο top.

Κι όλα αυτά έγιναν πολύ γρήγορα και παράλληλα με την έξαρση που γνωρίζει το body ως new entry στα basics της σύγχρονης γυναικείας γκαρνταρόμπας. Οι συλλογές των The C Edition πλέον αποτελούν μία ολοκληρωμένη πρόταση που δεν στερείται έμπνευσης, φαντασίας, αισθητικής και κομψότητας. Είμαι σίγουρη ότι τα έχει πάρει το μάτι σου κάπου κι αν ακόμα δεν έχεις αποκτήσει ένα είναι γιατί μάλλον αναρωτιέσαι πιο είναι αυτό που σου ταιριάζει.

Κάποιες γυναίκες μπορεί να είναι διστακτικές με το κορμάκι, ειδικά αν δεν έχουν skinny σωματότυπο. Εγώ πιστεύω το αντίθετο και τα λατρεύω. Είμαι πεπεισμένη ότι χρειάζεσαι τουλάχιστον ένα στην ντουλάπα σου για πολλούς πρακτικούς λόγους, εκτός από το ότι είναι ένα stylish κομμάτι.

Η Χριστίνα όμως, που ξέρει το κάθε body από την αρχή του, πριν ακόμα πάρει μορφή στο χαρτί είναι ο κατάλληλος για να σε κατευθύνει. Γι’ αυτό τη ρώτησα και εκείνη μου έδωσε όλα τα tips σχετικά με την εφαρμογή που μπορεί να έχει ένα body, όποιος κι αν είναι ο σωματότυπός σου, plus λίγη έμπνευση για τυχόν συνδυασμούς που μπορείς να κάνεις.

Σωματότυπος «αχλάδι»

Οι γυναίκες με σωματότυπο «αχλάδι» είναι αρκετά τυχερές γιατί το λεπτό επάνω μέρος τους τούς επιτρέπει να φορέσουν σχεδόν τα περισσότερα από τα σχέδια του brand. Αξίζει να αναφέρω πως τα κορμάκια είναι όλα string οπότε η περιφέρεια δεν παίζει τόσο καθολικό ρόλο στην επιλογή ενός body.

Κάποιες από τις αγαπημένες επιλογές είναι το body “Katrina” το οποίο μπορεί να φορεθεί με μία ψηλόμεση μαύρη παντελόνα και ένα ζευγάρι μπότες ή πέδιλα το , ενώ πολύ καλή επιλογή είναι τα κορμάκια “Teresa” και “Olga”.  Η γεωμετρικότητα του πρώτου και η ένταση από τα φτερά του αμέσως φέρνουν ισορροπία μεταξύ του πάνω και κάτω μέρους του σώματος.

 

Σωματότυπος «μήλο»

Αν ο σωματότυπος είναι «μήλο», τότε αναμφισβήτητα αξίζει να αναδείξεις τα πόδια σου. Επίλεξε το κορμάκι “Diana” και συνδύασμέ το με δερμάτινη μίνι φούστα. Αντίστοιχα, μπορείς να φορέσεις και το “Elia” με ένα στενό ψηλόμεσο denim παντελόνι, ενώ αξίζει να αναφέρω πως τα βαμβακερά είναι έτσι ραμμένα που αμέσως κρύβουν τυχόν ατέλειες και κολακεύουν το σώμα.

Βασικός κανόνας στο ντύσιμο άλλωστε είναι το “destruction”,  αποσπούμε την προσοχή από το «αδύνατο» σημείο, τονίζοντας το πιο δυνατό μας χαρτί όπως στην περίπτωση εδώ είναι ο , η πλάτη  και τα πόδια. Ιδανική επιλογή το  κορμάκι “Ilektra”, το “Kristi”  και το “Stella”.  Οι επιλογές αυτές είναι κλασικές και μπορούν να φορεθούν από το πρωί στη δουλειά μέχρι αργά το βράδυ ενώ η άριστη ύφανσή τους θα τα κάνουν την πιο διαχρονική σου αγορά. Θα τα έχεις για πάντα.

Το μέγεθος του μπούστου – πλούσιο ή όχι

Οι γυναίκες με μικρό στήθος θα πρότεινα, χωρίς δεύτερη σκέψη, να επιλέξουν κορμάκια που τονίζουν την πλάτη τους και τα καθιστούν πιο δύσκολες επιλογές για τις γυναίκες με μεγαλύτερο στήθος. Το “Bella” με ένα μπλε denim τζιν, το “Dionysia“ με μία ασύμμετρη φούστα και cowboy boots, το “Anna” με ένα δερμάτινο ψηλόμεσο παντελόνι ακόμη και σε έντονη απόχρωση όπως κόκκινο αλλά και το βαθύ V του “Joanna” σε συνδυασμό με μία ψηλόμεση παντελόνα θα σε αναδείξουν χωρίς κανένα ενδοιασμό  στην πιο καλοντυμένη της βραδιάς. Η κατηγορία αυτή έχει τη δυνατότητα να φορέσει το  “Vasilianna” και το «http://www.ladylike.gr/»Bibi” και να ιντριγκάρει ακόμη περισσότερο την φαντασία.

Είναι γνωστό το παράπονο των γυναικών με μεγαλύτερο στήθος πως τα κορμάκια δεν φτιάχνονται για εκείνες και εδώ θέλω να έχω το θάρρος της γνώμης μου και να πω πως δεν αληθεύει. Το κορμάκι “Natalia” είναι μία πολύ καλή και διαχρονική επιλογή που θα σου επιτρέψει να αναδείξεις και πολλά διαφορετικά looks, είτε μία πιο gypsy-chic αισθητική, είτε μία πιο Grease με μαύρο, ψηλόμεσο παντελόνι.

Το body “Antigoni” είναι φτιαγμένο έτσι ώστε να  επιτρέπει να φορεθεί σουτιέν και δίνει τη δυνατότητα στις γυναίκες με στήθος να αναδείξουν κι εκείνες την πλάτη τους. Για πιο βραδινές εμφανίσεις, το body Eleonora” με μία σατέν ασύμμετρη φούστα, το «http://www.ladylike.gr/»Ermioni»http://www.ladylike.gr/», με ένα denim παντελόνι και θα πρότεινα να μαζέψεις τα σου ψηλά. Στη συνέχεια, το «http://www.ladylike.gr/»Gabrielle»http://www.ladylike.gr/» μπορείς να το συνδυάσεις με κοντή φούστα, είτε με denim, αλλά και με ένα κλασικό μαύρο παντελόνι κι ένα ζευγάρι mules καθώς και το “Eleftheria” body μπορεί να φορεθεί με κοντή βελούδινη φούστα.

Petite

Στους petite σωματότυπους θα έλεγα αναμφισβήτητα να φορέσουν αυτά που δεν τολμάμε να φορέσουμε όλες οι άλλες. Το κορμάκι “Marianna” σε συνδυασμό με ένα ψηλόμεσο, μαύρο παντελόνι αμέσως θα δημιουργήσει το απόλυτο συναυλιακό look.

Το κορμάκι “Marilella” με ένα δερμάτινο παντελόνι αλλά και το “Tania” φορεμένα ακόμη και με ένα high-waisted δερμάτινο σορτς, μαύρο οπάκ καλσόν και oxford παπούτσια.

Τώρα δεν έχεις καμία δικαιολογία. Απλά πρέπει να πιεστείς λίγο για να καταλήξεις στο πιο θα είναι το πρώτο –ή το επόμενο – στη συλλογή σου.

Ανακάλυψε όλα τα ξεχωριστά bodies στο thecedition.com

Moda

Tags: , , , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: