Ένα ζευγάρι παπούτσια γένους… θηλυκού

Δεν θα ξεχάσω ποτέ τα πρώτα παπούτσια που είχα ζητήσει από τη μαμά μου. Ήταν το Καλοκαίρι πριν πάω στην Έκτη Δημοτικού και μέχρι τότε, δεν είχα αναπτύξει κάποια ιδιαίτερη άποψη για τα outfits τα οποία φορούσα.

Δεν θυμάμαι, λοιπόν, που πρωτοείδα εκείνα τα παπούτσια αλλά ξέρω ότι ήταν… έρωτας κεραυνοβόλος. Και αυτό διότι μπορώ να θυμηθώ πώς τα περιέγραφα στη μητέρα μου για να τα βρει. «Είναι πάνινα μαύρα μποτάκια με μεταλλικά κυκλάκια που περνάνε τα κορδόνια και φτάνουν μέχρι επάνω», της έλεγα.

Δεν θεωρώ, λοιπόν, τυχαίο το γεγονός ότι τα διαχρονικά All Star ήταν τα πρώτα παπούτσια που φόρεσα από προσωπική επιλογή και για κάποιον λόγο, νιώθω πάντα απίστευτα περήφανη για την επιλογή μου αυτή! Με τα πόδια μου μέσα στα μαύρα μου πάνινα, έκανα -χωρίς να το ξέρω τότε- το πρώτο τεράστιο βήμα για να εκφράσω την ανολοκλήρωτη (μέχρι εκείνα τα χρόνια) προσωπικότητά μου. Και ειλικρινά, κανένα παπούτσι δεν ήταν πιο δυναμικό, πιο ροκ και πιο κατάλληλο από το All Star μου!

Ένα ζευγάρι παπούτσια γένους… θηλυκού

Ένα ζευγάρι παπούτσια γένους… θηλυκού

Έκτοτε, τόσο εγώ όσο και εκατομμύρια άλλα κορίτσια, έχουν συνδέσει τα κλασικά sneakers με σημαντικές στιγμές της ζωής τους. Γιατί στην πραγματικότητα το All Star δεν είναι ένα ακόμη παπούτσι: Για όλους εμάς που το επιλέξαμε, είναι ένας «συνοδοιπόρος» που μας ακολουθεί σε κάθε μας βήμα!

Αναρωτιέμαι πόσες ιστορίες και διαδρομές μπορεί να «κρύβει» ένα χρησιμοποιημένο ζευγάρι All Star. Εγώ έχω μερικές πρόχειρες. Για παράδειγμα, δεν μπορώ να ξεχάσω τους στίχους τραγουδιών και τα ονόματα των φίλων που είχαν «σφραγίσει» με μπλε στυλό τις άσπρες ρίγες που είχαν στο πλάι τα All Star. Θυμάμαι, επίσης, τότε που με «συνόδευσαν» στον χορό του σχολείου. Έτσι, χρόνο με τον χρόνο και γεμίζοντας την παπουτσοθήκη με… χρώματα και σχέδια, κατάφερα σταδιακά να ανακαλύψω ποια είμαι, να καθορίσω την ταυτότητά μου, να βάλω τους δικούς μου όρους και να ανακαλύψω τον δρόμο μου μέσα από ένα ζευγάρι παπούτσια.

Ένα ζευγάρι παπούτσια γένους… θηλυκού

Παρόμοιες ιστορίες με την παραπάνω, υπάρχουν και στην πρόσφατη καμπάνια της Converse «All the Stories Are True». Έδωσε βήμα σε κορίτσια διαφορετικών ηλικιών από όλο τον κόσμο να διηγηθούν τις δικές τους ιστορίες, το δικό τους «μονοπάτι», να ορίσουν από την αρχή τι σημαίνει να είσαι κορίτσι και με τη σειρά τους να εμπνεύσουν άλλα κορίτσια να ακολουθήσουν αυτό το παράδειγμα.

Ένα ζευγάρι παπούτσια γένους… θηλυκού

Ένα ζευγάρι παπούτσια γένους… θηλυκού

Πρωταγωνίστριες της καμπάνιας είναι πρόσωπα που έχουν ξεχωρίσει λόγο του αυθεντικού τους χαρακτήρα, όπως η Αγγλίδα ηθοποιός και ακτιβίστρια Millie Bobby Brown, η πρώτη στα χρονικά μπαλαρίνα Hijabi Stephanie Kurlow από την Αυστραλία, η δυναμική εκπαιδεύτρια αυτοάμυνας από τη Σιγκαρπούρη Qin Yungquan, η πρωτοπόρα Αργεντινή μουσικός Naomi Preizler και η Πολωνή tech expert -που βάζει τα «γυαλιά» σε όποιον υποστηρίζει πως η τεχνολογία είναι αντρική υπόθεση- Kasia Gola. Όσον αφορά στην Ελληνίδα «redefiner» που επιλέχθηκε από την Converse Global, πρόκειται για την ψυχολόγο-συγγραφέα Σάντυ Κουτσοσταμάτη. Λίγα χρόνια πριν, σε μεγάλο εμπορικό κέντρο της συμπρωτεύουσας, η Σάντυ θήλαζε το μικρό της ώσπου ο φύλακας security της έκανε παρατήρηση. Αυτό το γεγονός ήταν η αφορμή να συνεργαστεί η Σάντυ με τον παγκόσμιο οργανισμό θηλασμού και να διοργανώσει ταυτόχρονο δημόσιο θηλασμό ως ένδειξη διαμαρτυρίας καθώς για εκείνη, η τρυφερή πράξη του θηλασμού, είναι πρωτίστως μία πράξη αγάπης.

Όλες οι «redefiners» με έναν μαύρο μαρκαδόρο -όπως τότε που πηγαίναμε ακόμη σχολείο- αποτύπωσαν χειρόγραφα δυναμικές φράσεις στα εμβληματικά Chuck Taylor, επαναπροσδιορίζοντας έτσι το φύλο τους με έναν δικό τους, μοναδικό τρόπο. Από το «GIRL is powerful» στο «GIRL is to be human» και από το «GIRL is a warrior» στο «GIRL is the new strong» της Σάντυς.

Ένα ζευγάρι παπούτσια γένους… θηλυκού

Ένα ζευγάρι παπούτσια γένους… θηλυκού

Ο λόγος που προέκυψαν όλα τα παραπάνω είναι η νέα συλλογή «Love the Progress», η οποία έχει δημιουργηθεί από γυναίκες σχεδιάστριες της Converse. Πρόκειται για μία πρωτοπόρα συλλογή γεμάτη δυναμισμό και θηλυκότητα η οποία με motto το «Keep Loving, Keep Fighting», μας υπενθυμίζει να αγαπάμε ο ένας τον άλλον, να προάγουμε την ισότητα και την ενότητα, αφού η αγάπη θα καταφέρει να νικήσει στο τέλος τον φόβο.

Αυτός είναι και ο λόγος που σήμερα, πάνω από δεκαπέντε χρόνια μετά, νιώθω περήφανη που η πρώτη μου επιλογή ήταν εκείνα τα μαύρα All Star, χωρίς εκείνα ίσως να μην είχα καταφέρει να ανακαλύψω ποια πραγματικά θέλω να είμαι!

Επισκέψου το https://www.conversestories.com/ να δεις όλες τις ιστορίες και Share your story του τι σημαίνει για σένα να είσαι Κορίτσι το 2019, στο Instagram κάνοντας χρήση του Hashtag  #InMyCoverse & mention @Converse Greece. 

Η συλλογή «Love The Progress» θα είναι διαθέσιμη στα καταστήματα Collective Stores & Kix

Ένα ζευγάρι παπούτσια γένους… θηλυκούΘα σε κάνουμε βασίλισσα. Ακολούθησέ μας στο Instagram!

(?)

moda

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: