Ένα συγκινητικό πρότζεκτ εξερευνά το δέσιμο πατέρα και γιου (εικόνες)

O Γάλλος φωτογράφος Grégoire Korganow αποτίει φόρο τιμής στη σχέση πατέρα και γιου και παράλληλα ψάχνει να αποκρυπτογραφήσει τα μυστικά της μέσα από το δυνατό πρότζεκτ «Pere et Files».

Ο ίδιος, φωτογράφισε πατέρες 30 έως 80 ετών με τους γιους τους. Κάποιοι ήταν μόλις λίγων μηνών και κάποιοι ήταν πάνω από 50 ετών. Βλέποντας αυτά τα πορτρέτα, μπορείτε να αναζητήσετε τις ομοιότητες, μπορείτε να φανταστείτε μια ιστορία και να εντοπίσετε τα μυστικά αυτής της σχέσης. Αυτό θέλει να κάνει ο Korganow με τον εμβληματικό και συνάμα γλυκόπικρο τόνο της αισθητικής αυτών των φωτογραφιών.

Ο φωτογράφος αναφέρει σχετικά: «Ξεκίνησα το 2010. Το έργο αυτό γεννήθηκε από μια ερώτηση του γιου μου, Μarco, ο οποίος ήταν 5 ετών εκείνη την εποχή. Ο Marco γεννήθηκε στη Ρουάντα, και υιοθετήθηκε από εμένα και τη σύζυγό μου όταν ήταν 5 μηνών. Tο χρώμα του δέρματος του είναι μαύρο και το δικό μας είναι λευκό. Οι φωτογραφίες αυτές ήταν η πρώτη προσπάθεια να εξηγήσω στον γιο μου την ομοιότητα, την κληρονομικότητα και τη φύση των συνδέσεων μεταξύ ενός πατέρα και ενός γιου. Ήταν επίσης η εποχή που ο πατέρας μου μεγάλωσε και ήρθε να ζήσει κοντά μας για να τον φροντίσουμε. Ως εκ τούτου, τα πρώτα πορτρέτα ήταν τα δικά μου, με το γιο μου και τον πατέρα μου.»

Δείτε το πρότζεκτ «Pere et Files»:

viral

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: