Ένα μουσουλμάνος φαβορί για δήμαρχος του Λονδίνου!

Ο υποψήφιος των Εργατικών για τον δήμο του Λονδίνου, Σαντίκ Χαν, διεύρυνε το προβάδισμά του σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, ενισχύοντας τις πιθανότητες να διαδεχθεί τον συντηρητικό Μπόρις Τζόνσον και να γίνει ο πρώτος μουσουλμάνος δήμαρχος μεγάλης δυτικής πρωτεύουσας.

Την παραμονή των δημοτικών εκλογών και έπειτα από εκστρατεία που σημαδεύτηκε από έντονη αντιπαράθεση, κυρίως όσον αφορά το θρήσκευμα του κ. Χαν και τις συναναστροφές του όταν ήταν δικηγόρος για τα ανθρώπινα δικαιώματα, ο γιος Πακιστανού οδηγού λεωφορείου διαθέτει διαφορά μεγαλύτερη των 10 μονάδων από τον υποψήφιο των Συντηρητικών Ζακ Γκόλντσμιθ.

Δημοσκόπηση της Opinium, η οποία δημοσιεύεται στην εφημερίδα Evening Standard, δίνει στον κ. Χαν ποσοστό 35% στην πρόθεση ψήφου πρώτης προτίμησης, έναντι 26% για τον Ζακ Γκόλντσμιθ.

Κατανέμοντας στη συνέχεια τις ψήφους δεύτερης προτίμησης (δηλ. τον υποψήφιο τον οποίο οι εκλογείς επιλέγουν ως δεύτερη επιλογή), ο υποψήφιος των Εργατικών διευρύνει περαιτέρω το προβάδισμά του με ποσοστό 57% στην πρόθεση ψήφου έναντι 43% του συντηρητικού υποψηφίου.

Σε δεύτερη δημοσκόπηση, η οποία διενεργήθηκε από την ComRes για το τηλεοπτικό δίκτυο ITV και τον ραδιοφωνικό σταθμό LBC, δίνει το 45% των ψήφων πρώτης προτίμησης στον Χαν, έναντι 36% στον Γκόλντσμιθ. Με τις ψήφους δεύτερης προτίμησης, ο υποψήφιος των Εργατικών ανεβαίνει στο 56% και εκείνος των Συντηρητικών στο 44%.

Θέλοντας να δει όσο το δυνατόν περισσότερους ψηφοφόρους να πηγαίνουν την Πέμπτη στις κάλπες, ο Σαντίκ Χαν προειδοποίησε ότι όλα θα εξαρτηθούν από το ποσοστό της συμμετοχής.

karfitsa.gr-Diethni

Tags: , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: