Ένα… αντικριστό προκάλεσε τη φωτιά στο Ρέθυμνο

Τελικά, ένα αντικριστό που στήθηκε για γάμο ήταν η αιτία που ξέσπασε η μεγάλη φωτιά στον Άγιο Βασίλειο Ρεθύμνου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το latofm.gr, η οικογένεια ενός ζευγαριού που θα παντρευόταν αποφάσισε να κάνει ένα μεγάλο γλέντι και, έτσι, έστησε αντικριστό. Εξαιτίας, όμως, των ισχυρών ανέμων, η φωτιά… ξέφυγε.

Για τις δύο πυρκαγιές που αντιμετώπισε πρόσφατα η Πυροσβεστική Υπηρεσία στην Κρήτη μίλησε στην εκπομπή «Πρώτη ματιά στην ενημέρωση» και στον Νίκο Σγουρό ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης Νίκος Λαγουδάκης: “Ήταν μία πολύ δύσκολη η πυρκαγιά στο Μύρτος. Είναι μία περιοχή μικτή σε όλη αυτή την κοιλάδα που ξεκίνησε και με τον άνεμο που έχει εκείνη τη στιγμή ήταν εξαιρετικά δύσκολη”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Και συμπλήρωσε: “Η φωτιά είναι υπό πλήρη έλεγχο είναι από χθες το απόγευμα τις 6 ώρα αλλά για λόγους διαχείρισης των περιστατικών φυλάσσονται οι φωτιές το βράδυ. Λόγω της επικινδυνότητας που υπήρχε για τις κατοικίες και για τον κόσμο κινητοποιήσαμε τα δύο ελικόπτερα που διαθέτουμε στην Κρήτη και 17 πυροσβεστικά οχήματα και καταφέραμε πολύ γρήγορα να την ελέγξουμε.”

“Μπορώ να πάρω ήταν από τις πιο επικίνδυνες φωτιές φέτος το καλοκαίρι γιατί υπήρχε περίπτωση να κινδυνεύσουν και ανθρώπινες ζωές, αλλά χάρη στην υπερπροσπάθεια, με τη βοήθεια των εναέριων μέσων και με το καλό συντονισμό καταφέραμε να την ελέγξουμε πολύ γρήγορα. Στο Μύρτος η ζημιά είναι περίπου 20 με 30 στρέμματα”, συνέχισε.

Όσο για τη φωτιά που ξέσπασε ταυτόχρονα στο Ρέθυμνο ο κ. Λαγουδάκης ανέφερε: «Την ίδια ακριβώς ώρα ξέσπασε μία νέα πυρκαγιά στο Ρέθυμνο νότια , στο χωριό Λευκόγεια που εκεί ο άνεμος ήταν πολύ περισσότερος από την Ιεράπετρα. Μεταφέραμε τα εναέρια και καταφέραμε να την οριοθετήσουμε, παρότι η ταχύτητα του ανέμου ήταν τεράστια στο Ρέθυμνο. Φανταστείτε ότι ο αέρας έσπασε με τις πέτρες που κουβαλούσε παρμπρίζ δύο οχημάτων.Καταφέραμε να την ελέγξουμε γύρω στις 11:30 το βράδυ.”

“Κατάσταση για γέλια και για κλάματα”

«Στο Ρέθυμνο είναι μία κατάσταση για γέλια και για κλάματα. Με την κατάσταση που επικρατούσε χθες, κάποιος αποφάσισε να ψήσει αντικριστά για έναν γάμο στην υπαίθριο σε μία εκκλησία, εκεί που ο αέρας ήταν 10 μποφόρ, με αποτέλεσμα μόλις ξεκίνησε να ψήνει του πήρε ο αέρας τη φωτιά και έκανε αυτό το «θεάρεστο» έργο. Εδώ η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά. Τα λέμε και τα ξαναλέμε τα ξαναλέμε δυστυχώς…δεν έχω να πω πολλά πράγματα. Δεν θέλω να κάνω και χαρακτηρισμούς. Έχουμε τρία δείκτη επικινδυνότητας, έχουμε αυτό τον αέρα στην περιοχή και αποφασίζει (που απαγορεύεται στην ύπαιθρο) να στήσει σχάρες αντικριστών? Καταρχήν δεν μπορούν να κρατηθούν από τον αέρα οι σχάρες θα κρατιόντουσαν τα κάρβουνα και η φωτιά? Και οι δυό φωτιές θα φυλαχτούν και σήμερα και το βράδυ μπορεί να τις κλείσουμε οριστικά να αποχωρήσουμε»

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: