Ένα 100% φυσικό σιρόπι για την καταπολέμηση της γρίπης


Δεν θα πρέπει ποτέ να προσπαθείτε να αφαιρέσετε την περιττή κυψελίδα με μπατονέτες με βαμβάκι, επειδή η κατάσταση θα μπορούσε να επιδεινωθεί ή να προκληθεί μόλυνση.

Η γρίπη, τα κρυολογήματα και ο βήχας είναι παθήσεις που επηρεάζουν το αναπνευστικό σας σύστημα όλες τις εποχές του χρόνου και ειδικά κατά τους χειμερινούς μήνες ή σε περιοχές όπου υπάρχουν υψηλά επίπεδα περιβαλλοντικών μολυσματικών ουσιών.

Όλα αυτά είναι πολύ ενοχλητικά για τον πάσχοντα καθώς προκαλούν συνήθως συμπτώματα όπως ρινική συμφόρηση, πονόλαιμο και δύσπνοια.

Όταν το ανοσοποιητικό σας σύστημα αποδυναμώνεται και εκτίθεστε σε ιούς και βακτήρια, κινδυνεύετε περισσότερο να αναπτύξετε αυτές τις ασθένειες. Ευτυχώς, σήμερα υπάρχουν δεκάδες επιλογές για την αποτελεσματική θεραπεία τους.

Στο σημερινό άρθρο θα σας προτείνουμε ένα φυσικό και υγιεινό τρόπο για να ελέγξετε αυτά τα συμπτώματα. Το σιρόπι με λεμόνι και πιπερόριζα περιέχει αντιικές ιδιότητες που αυξάνουν την άμυνα του ανοσοποιητικού συστήματος.

Φυσικό σιρόπι με λεμόνι και πιπερόριζα για την καταπολέμηση της γρίπης

Αυτό το σπιτικό σιρόπι αποτελεί μια εξαιρετική σπιτική θεραπεία για αναπνευστικά προβλήματα και χρησιμοποιείται επί αιώνες για ανακούφιση.

Φτιάχνεται από το συνδυασμό της πιπερόριζας, του λεμονιού και του μελιού που είναι 100% φυσικά και δεν θα προκαλέσουν καμία παρενέργεια στην υγεία σας.

Για να κατανοήσετε γιατί αυτός ο συνδυασμός αποτελεί μια τόσο αποτελεσματική εναλλακτική, ας ρίξουμε μια ματιά στα κύρια οφέλη του κάθε συστατικού.

Τα οφέλη της πιπερόριζας

Η πιπερόριζα είναι ένα πασίγνωστο υλικό στην εναλλακτική ιατρική χάρη στις αντιφλεγμονώδεις, αποχρεμπτικές και παυσίπονες ιδιότητες που διαθέτει.

Εκτός από το ότι αποτελεί εξαιρετική επιλογή για τα αντιφλεγμονώδη προβλήματα,η πιπερόριζα έχει επίσης αποδειχθεί χρήσιμη για την καταπολέμηση αναπνευστικών προβλημάτων όπως της γρίπης, των κρυολογημάτων και της βρογχίτιδας.

Περιέχει σημαντικά θρεπτικά συστατικά όπως κάλιο, νιασίνη, φώσφορο και βιταμίνη C που ενδυναμώνουν τις άμυνες του σώματός σας έτσι ώστε να μπορούν να καταπολεμήσουν τους ιούς και τα βακτήρια που προκαλούν ασθένειες.

Τα οφέλη του λεμονιού

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά του λεμονιού είναι η σημαντική περιεκτικότητά του σε βιταμίνη C, η οποία είναι ζωτικής σημασίας για ένα δυνατό ανοσοποιητικό σύστημα και για την πρόληψη της ανάπτυξης παθογόνων που προκαλούν ασθένειες.

Τα λεμόνια είναι επίσης αντιβακτηριακά, αντισηπτικά και αντιφλεγμονώδη και βοηθούν στον καθαρισμό της αναπνευστικής οδού όταν φράζεται από βλέννα ή άλλες συσσωρευμένες ουσίες.

Τα οφέλη του μελιού

Το μέλι είναι μια από τις πρώτες «υπερτροφές», χάρη στην υψηλή διατροφική του αξία και τις θεραπευτικές του ιδιότητες.

Περιέχει βιταμίνες, ιχνοστοιχεία και αντιοξειδωτικά που υποστηρίζουν τις λειτουργίες του σώματος ενώ παράλληλα αυξάνουν τις άμυνες ενάντια σε βλαβερούς παράγοντες.

Χρησιμοποιείται επί γενιές ως βασικό συστατικό στην παραγωγή σιροπιών, χάρη στη φυσική γλυκύτητα και υφή του. Καταπραΰνει τον πονόλαιμο και βοηθά στην αποβολή της βλέννας.

Επιπλέον, το μέλι είναι ένα πανίσχυρο φυσικό αντιβιοτικό που καταπολεμά αποτελεσματικά τους ιούς και τα βακτήρια που προκαλούν το κοινό κρυολόγημα και τη γρίπη.

Πώς μπορείτε να φτιάξετε αυτό το φυσικό σιρόπι στο σπίτι;

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό το σιρόπι ως συμπλήρωμα για τη θεραπεία κρυολογημάτων και της γρίπης αλλά μπορείτε επίσης να το λαμβάνετε επί καθημερινής βάσης ως μέτρο πρόληψης.

Ο συνδυασμός αυτών των τριών συστατικών δημιουργεί μια πανίσχυρη θεραπεία για τις φλεγμονές και την ευερεθιστότητα, ενώ παράλληλα σας προσφέρει ενέργεια.

Υλικά

  • 2 λεμόνια
  • 1 κομμάτι πιπερόριζα
  • 500 γραμμάρια αγνό βιολογικό μέλι

Προετοιμασία

  • Πλένετε καλά τα λεμόνια και τα κόβετε σε λεπτές φέτες.
  • Πλένετε την πιπερόριζα και την τρίβετε ή την ψιλοκόβετε.
  • Προσθέτετε και τα δυο συστατικά σε ένα καθαρό γυάλινο βάζο και αδειάζετε το μέλι από πάνω.
  • Το αφήνετε να σταθεί για 24 ώρες μέχρι να αναμειχθούν όλα τα υλικά καλά.
  • Μπορείτε να το φυλάξετε για ένα ή δυο μήνες στο ψυγείο.

Τρόπος λήψης

  • Οι ενήλικες μπορούν να λαμβάνουν έως και δυο κουταλιές της σούπας την ημέρα.
  • Τα παιδιά μπορούν να λαμβάνουν μόνο δυο κουταλιές του γλυκού.
  • Αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε λίγο ζεστό νερό για να κάνετε πιο εύκολη την κατανάλωσή του.

Η καλύτερη ώρα για να το καταναλώνετε είναι νωρίς το πρωί με άδειο στομάχι αλλά μπορείτε να το καταναλώσετε και κατά τα πρώτα σημάδια της γρίπης.

Δοκιμάστε να φτιάξετε για ολόκληρη την οικογένεια και ειδικά όταν πλησιάζει η χειμερινή περίοδος.

Τα υλικά μπορείτε να τα βρείτε εύκολα και μπορείτε με έναν οικονομικό τρόπο να προστατεύσετε το σώμα σας από τις επιθέσεις των μικροοργανισμών.


Πηγή - idiva.gr

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: