Εν Δράσει: Πρεμιέρα του “O-Team Zafira Life” στο Oschersleben

Θεαματική εμφάνιση: σοφιστικέ παρουσιαστικό, εξελιγμένη τεχνολογία, εσωτερικό υψηλής ποιότητας

Η Opel γίνεται O-Team: πηγή έμπνευσης η Αμερικανική τηλεοπτική σειρά της δεκαετίας του ’80

Οι απομιμήσεις επιτρέπονται: όλες οι μετατροπές εγκρίθηκαν από το TÜV

 

Δεκάδες χιλιάδες οπαδοί της Opel για μία ακόμα φορά βρέθηκαν αυτό το Σαββατοκύριακο στο Oschersleben για να τιμήσουν τη θρυλική μάρκα από το Rüsselsheim. Εκτός από τα όμορφα αυτοκίνητα εποχής και τα ειδικά μοντέλα 120 Years, η Opel θα παρουσιάσει επίσης ένα πολύ ειδικό όχημα: το Opel Zafira Life, η τέταρτη γενιά του ευέλικτου, πολυμορφικού θα κάνει τη Γερμανική πρεμιέρα της στο Motorsport Arena Oschersleben. Αλλά δεν είναι μόνον αυτό. Η Opel φέρνει μία ακόμα έκδοση στην αγωνιστική πίστα, με ακόμα περισσότερες δυνατότητες: το πρωτότυπο “O-Team Zafira Life”. Όπως υποδηλώνει το όνομά του, το αυτοκίνητο είναι εμπνευσμένο από ένα van που μετέφερε την ομάδα της cult, Αμερικανικής τηλεοπτικής σειράς δράσης και περιπέτειας, τη δεκαετία του ’80.

Το “O-Team Zafira Life” –“O”, το αρχικό του ονόματος Opel – συναγωνίζεται την τηλεοπτική σειρά με κάθε τρόπο: διαθέτει μεγάλους τροχούς, εμπρός μπάρες και μεγάλη πίσω αεροτομή, ενώ είναι βαμμένο σε φωτεινό κίτρινο αντί κόκκινου. Το “O-Team Zafira Life” κάνει αισθητή της παρουσία του και ηχητικά: ο βρυχηθμός ενός V8 δεν αφήνει καμία αμφιβολία για την αυτοπεποίθηση του αυτοκινήτου. Οι οπαδοί της θρυλικής μάρκας θα ενθουσιαστούν όπως και οι φίλοι της τηλεοπτικής σειράς.

Θεαματικές παρεμβάσεις σε επίπεδο σχεδίασης, διάταξης εσωτερικού και τεχνολογίας

Η ομάδα της Opel Special Vehicles, που συνήθως κατασκευάζει προωθητικά και εκθεσιακά οχήματα, επέλεξε το εξαθέσιο Zafira Life “medium” με μακρύ μεταξόνιο και πλήρη εξοπλισμό ως βάση για την έκδοση “O”. Ο ισχυρός, δίλιτρος κινητήρας diesel αποδίδει 130kw (177hp) και μέγιστη ροπή 400 Nm (κατανάλωση καυσίμου NEDC1: στην πόλη 6,5-6,2 l/100 km, εκτός πόλης 5,4-5,0 l/100 km, μικτός κύκλος 5,8-5,4 l/100 km, 151-143 g/km CO2, κατανάλωση καυσίμου WLTP2: μικτός κύκλος 8,1-7,0 l/100 km, 213-183 g/km CO2). Η ισχύς μεταφέρεται στους εμπρός τροχούς μέσω ενός οκτατάχυτου αυτόματου κιβωτίου, και εγγυάται άφθονη οδηγική απόλαυση! Ο συνδυασμός χρωμάτων εξωτερικού – μπλε σκούρο, λευκό και έντονο κίτρινο (που δίνει τον τόνο και για το εσωτερικό) προέρχεται από το πολυβραβευμένο Opel GT X Experimental. Τη θεαματική εμφάνιση ολοκληρώνουν ασορτί αυτοκόλλητα στα παράθυρα, η μοναδική, ειδικά κατασκευασμένη αεροτομή οροφής, οι εμπρός μπάρες και οι προεκτάσεις των μαρσπιέ.

Ο ήχος του “O Team Zafira Life” είναι πραγματικά ανατριχιαστικός, καθώς η τεχνική ομάδα  εξομοίωσε το βρυχηθμό ενός V8 κινητήρα. Μία απόληξη εξαγωγής σε σχέδιο OPC προστέθηκε επίσης κάτω από το όχημα. Ένα πρόσθετος ενισχυτής και ηχεία υψηλών επιδόσεων μεταμορφώνουν το εσωτερικό σε αίθουσα συναυλιών με ισχύ συστήματος 800 watts.

Στις σκηνές δράσης της τηλεοπτικής σειράς, η σκληροτράχηλη ομάδα εκτελούσε τα πλέον θεαματικά ακροβατικά και επικίνδυνα άλματα με το δικό της όχημα. Το πλαίσιο του πρωτοτύπου “O-Team Zafira Life” είναι επίσης σχεδιασμένο για να διαχειρίζεται δύσκολες καταστάσεις με μέγιστη ακρίβεια σε υψηλές ταχύτητες: χαμηλωμένο αμάξωμα, αερανάρτηση (μπορεί να χαμηλώνει σε θέση στάθμευσης με τηλεχειρισμό), εμπρός δισκόφρενα 380-mm με τετραπίστονες δαγκάνες και ζάντες αλουμινίου 20” της BBS συν ελαστικά Michelin Cup 2 εξασφαλίζουν ότι η ομάδα απολαμβάνει τον τέλειο έλεγχο και βέλτιστη πρόσφυση όταν κυκλοφορεί στο δρόμο.

Χάρη στο υψηλής ποιότητας εσωτερικό του “O-Team Zafira Life”, οι επιβάτες φτάνουν ξεκούραστα στον τόπο της δράσης: οδηγός και συνοδηγός απολαμβάνουν την άνεση των μοναδικών σπορ καθισμάτων υψηλών απαιτήσεων από το Insignia GSi (Κατανάλωση καυσίμου NEDC Opel Insignia GSi 2.0 BiTurbo Diesel με 154 kW/210 hp και οκτατάχυτο αυτόματο κιβώτιο1: στην πόλη 9,6 l/100 km, εκτός πόλης 5,6 l/100 km, μικτός κύκλος 7,1 l/100 km, εκπομπές CO2 187-186 g/km, κατανάλωση WLTP2: μικτός κύκλος 7,8-7,4 l/100 km, εκπομπές CO2 204-193 g/km), ενώ στη δεύτερη και τρίτη σειρά τα μέλη της ομάδας θα μπορούν να απολαύσουν την αίσθηση άνεσης και πολυτέλειας που προσφέρουν περιστρεφόμενες πολυθρόνες (“Captain’s Chairs”), με επένδυση δέρματος υψηλής ποιότητας και Alcantara.

Ωστόσο πέρα από το ταλέντο του να προσφέρει άφθονο θέαμα, το “O-Team Zafira Life” δεν είναι απλά μία σχεδιαστική μελέτη. Όλες οι τεχνικές αλλαγές έχουν εγκριθεί από το TÜV – επομένως είναι πολύ πιθανό περισσότερες εκδόσεις “O-Team“ να κυκλοφορήσουν σύντομα στους δρόμους της Γερμανίας. Το σίγουρο είναι ότι βλέποντας αυτή τη μοντέρνα έκδοση, το αφεντικό της ομάδας της τηλεοπτικής σειράς θα άναβε ένα μεγάλο πούρο λέγοντας: «Το απολαμβάνω ιδιαιτέρως όταν το σχέδιο υλοποιείται».

Εν Δράσει: Πρεμιέρα του “O-Team Zafira Life” στο Oschersleben gr.

now24.gr-auto

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: