Εμβληματικοί οίκοι μόδας, σχεδιαστές και celebrities αποχαιρετούν με συγκίνηση τον Virgil Abloh

Ο θάνατος του καλλιτεχνικού διευθυντή του Louis Vuitton γέμισε με αναρτήσεις τα social media.

Ο κόσμος της μόδας ακόμη προσπαθεί να συνειδητοποιήσει ότι ο Virgil Abloh, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του οίκου Louis Vuitton πέθανε μετά από μάχη του με τον καρκίνο -καρδιακό αγγειοσάρκωμα- στο Chicago στην ηλικία των 41 ετών.

Ο Abloh είχε επιλέξει να κρατήσει τη διάγνωσή του μυστική, κάτι που οδήγησε σε έκπληξη και σοκ το κοινό, ακόμα και ανθρώπους με τους οποίους συνεργαζόταν, αλλά δεν είχαν την παραμικρή ιδέα για το τι συνέβαινε μακριά από τα ατελιέ και τις πασαρέλες.

Θρήνος στον κόσμο της μόδας: Πέθανε ο διάσημος σχεδιαστής Virgil Abloh

Η ανακοίνωση του θανάτου του Virgil Abloh

Ο θάνατος του Virgil Abloh έχει αφήσει ένα μεγάλο κενό στον χώρο της μόδας, με την κληρονομιά και το δημιουργικό του ταλέντο να αφήνουν μία ιδιαίτερη παρακαταθήκη για την επόμενη γενιά.

«Είμαστε συντετριμμένοι που ανακοινώνουμε τον θάνατο του αγαπημένου μας Virgil Abloh, ενός αφοσιωμένου πατέρα, συζύγου, γιου, αδελφού και φίλου. Αφήνει πίσω του την αγαπημένη του σύζυγο Shannon Abloh, τα παιδιά του Lowe Abloh και Grey Abloh, την αδερφή του Edwina Abloh, τους γονείς του Nee και Eunice Abloh και πολλούς αγαπημένους φίλους και συναδέλφους. Για περισσότερα από δύο χρόνια, ο Virgil πάλεψε γενναία με μια σπάνια, επιθετική μορφή καρκίνου, το καρδιακό αγγειοσάρκωμα. Επέλεξε, ύστερα από τη διάγνωσή του το 2019, να δώσει τη μάχη του μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Υποβλήθηκε σε πολυάριθμες και δύσκολες θεραπείες, ενώ ταυτόχρονα δεν σταμάτησε να εργάζεται σε project που αφορούσαν τη μόδα, την τέχνη και τον πολιτισμό.

Μέσα από όλα αυτά, η εργασιακή του ηθική, η απέραντη περιέργεια και η αισιοδοξία του δεν αμφιταλαντεύτηκαν ποτέ. Ο Virgil γαλουχήθηκε στη ζωή μέσα από την αφοσίωσή του στην τέχνη του και αποστολή του ήταν να ανοίγει πόρτες για τους άλλους και να δημιουργεί μονοπάτια για έναν κόσμο με περισσότερη ισότητα στην τέχνη και τη μόδα. Συχνά έλεγε, «Ό,τι κάνω είναι για την 17χρονη εκδοχή του εαυτού μου», πιστεύοντας βαθιά στη δύναμη της τέχνης να εμπνεύσει τις μελλοντικές γενιές.

Σας ευχαριστούμε όλους για την αγάπη και την υποστήριξή σας και ζητάμε ιδιωτικότητα καθώς θρηνούμε τον Virgil.

Virgil Abloh

30 Σεπτεμβρίου 1980 – 28 Νοεμβρίου 2021», λέει η ανάρτηση που έγινε στο Instagram για να ανακοινώσει τα δυσάρεστα.

Η αντίδραση του κοινού στην είδηση του θανάτου του

Ένας άνθρωπος που καταφέρνει να αφήσει το στίγμα του σε τέτοιον βαθμό, αναμενόμενα θα προκαλέσει ιδιαίτερα και συναισθηματικά φορτισμένα σχόλια με τον τόσο ξαφνικό θάνατό του.

Η ανάρτηση της Gigi Hadid

«Έχει ραγίσει η καρδιά μου από την απώλεια του καλού μου φίλου και του φίλου του κόσμου, Virgil Abloh. Ήταν μοναδικός. Η καλοσύνη και η ενεργητική του γενναιοδωρία επηρέασαν κάθε ζωή που άγγιζε Τους έκανε όλους να νιώθουν ότι φαίνονται και ότι είναι ιδιαίτεροι», γράφει ανάμεσα στα άλλα η Hadid «Τον φαντάζομαι σαν τον Mickey Mouse. Για πάντα μαζί μας, για πάντα να λατρεύεται, για πάντα μαγικός, για πάντα να μας καθοδηγεί».

Η ανάρτηση της Hailey Bieber

«Ο Virgil άλλαξε τελείως τον τρόπο που βλέπω το street style και τη μόδα. Ο τρόπος που έβλεπε τα πράγματα με ενέπνευσε βαθιά. Δε θα μπορέσω ποτέ να εκφράσω ακριβώς πόσο ευγνώμων είμαι που τον γνώρισα και που δούλεψα μαζί του, από το να περπατήσω στις πασαρέλες του μέχρι το να σχεδιάσει το νυφικό μου και όλες τις υπέροχες στιγμές στο ενδιάμεσο. Ένιωθα ότι με υποστήριζε. Ήταν κάποιος που πάντα έφερνε ζωή, χάρισμα, αγάπη και χαρά σε κάθε κατάσταση και σε κάθε δωμάτιο στο οποίο έμπαινε. Ένα μοναδικό στη γενιά του δημιουργικό μυαλό που είναι τόσο σπάνιο. Δε θα ξεχάσω ποτέ την επίδρασή του. Σε αγαπάμε, Virgil», έγραψε η Bieber.

Η ανάρτηση της Tyra Banks

«Είχα αποσυρθεί από το modeling όταν ο Virgil Abloh εκτοξεύθηκε σε απίστευτα ύψη που πολλοί θα ονειρεύονταν. Παρακολούθησα την ιδιοφυία του από μακριά και ζητωκραύγασα για εκείνον ανυπομονώντας για τη μέρα που θα του έλεγα από κοντά πόσο απίστευτο τον θεωρούσε η οικογένειά μου και για το πώς μεταφέρει την κληρονομιά της μαύρης αριστείας στη μόδα πηγαίνοντάς μας όλους σε νέα επίπεδα.

Σήμερα, μάθαμε για τον θάνατό σου. Στέλνω τα βαθιά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια, στους φίλους και στους αφοσιωμένους φανς του Virgil. Ήταν νέος, θρυλικό ίνδαλμα και η δημιουργική του επίδραση στη μόδα, στην τέχνη και στην κουλτούρα θα είναι για πάντα μαζί μας», έγραψε η Banks.

Συνέχισε παρακάτω για να δεις περισσότερες από τις αφιερώσεις των οίκων μόδας και των celebrities.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Virgil Abloh: O σχεδιαστής που κορόιδεψε τον ελιτισμό της υψηλής ραπτικής

(?)

moda

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: