«Έμφραγμα» από σκάφη στο λιμάνι του Πόρου – Δείτε φωτογραφίες

Εκατοντάδες σκάφη, φράκαραν το παραλιακό μέτωπο της Σφαιρίας, από το δυτικό λιμάνι, μέχρι την άκρη της Πούντας, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει θέση, ούτε για φουσκωτές βάρκες

Οι δυνατοί άνεμοι στα ανοιχτά και η ασφάλεια του περάσματος Πόρου — Γαλατά, προκάλεσαν έναν μικρό χαμό στο λιμάνι του Πόρου το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Εκατοντάδες σκάφη, φράκαραν το παραλιακό μέτωπο της Σφαιρίας, από το δυτικό λιμάνι, μέχρι την άκρη της Πούντας, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει θέση, ούτε για φουσκωτές βάρκες, ενώ κάποια σκάφη αναγκάστηκαν να προσδέσουν πάνω σε αλιευτικά σκάφη.



Για ώρες το απόγευμα της Κυριακής, δεκάδες σκάφη έψαχναν μάταια να βρουν θέση να προσδέσουν, καταλήγοντας τελικά να ρίχνουν άγκυρα αρόδο στο πέρασμα Πόρου — Γαλατά και στα ανοιχτά της Πέρλιας, του Νεωρείου και του Ρώσικου Ναύσταθμου.





Η εικόνα των σκαφών ήταν εντυπωσιακή, ενώ την ίδια ώρα είχε σημάνει συναγερμός στο Λιμεναρχείο και το Λιμενικό Ταμείο Πόρου, με το προσωπικό των δύο αρχών να βρίσκεται για ώρες σε εγρήγορση καθοδηγώντας του κυβερνήτες των τουριστικών σκαφών και των πλοίων της ακτοπλοΐας, σε ένα κρεσέντο ναυσιπλοΐας χωρίς προηγούμενο στο πέρασμα Πόρου — Γαλατά.

Η πρωτοφανής κίνηση των τουριστικών σκαφών στο λιμάνι του Πόρου, έρχεται να επιβεβαιώσει το γεγονός ότι ο Πόρος αποτελεί πλέον έναν από τους κορυφαίους και ασφαλέστερους προορισμούς θαλάσσιου τουρισμού στην Ελλάδα, που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από οργανωμένες μαρίνες σε επίπεδο παροχών και εξυπηρέτησης των σκαφών που δένουν στο λιμάνι του.

Πηγή: saronicmagazine

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: